Đordan: Novi projekti pred EPCG

"Imaćemo jedan novi izvor koji će nam ponuditi oko 150 GWh električke energije, zelene energije i biće prvi veliki kapitalni objekt poslije dugo godina u našoj kompaniji"

3398 pregleda 6 komentar(a)
Đordan, Foto: Svetlana Mandić
Đordan, Foto: Svetlana Mandić

Kolege koje se bave proizvodnjom, rade predano na stanju naših pogona da budu u potpunoj operativnoj spremnosti, kako da bismo iskoristili pozitivnu hidrologiju koju imamo u ovih prethodnih 15-ak dana, tako da već u martu možemo pričati o ispunjenosti svih zacrtanih ciljeva kada je u pitanju proizvodnja električne energije iz hidroobjekata. Termoelektrana je prošle godine ostvarila rekordan broj radnih sati i rekordno trajanje u pogonu, i jedna je od najuspješnijih i najbolje proizvodnih termoelektrana u regionu, kazao je izvršni rukovodilac funkcionalne cjeline Proizvodnje u Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) Bojan Đorđan, na svečanosti upriličenoj povodom 45 godina od izlaska lista „Elektroprivreda“.

Prema njegovim riječima, na početku drugog kvartala očekuje se početak izgradnje vjetroelektrane Gvozd, koja će biti prva vjetroelektrana u vlasništvu države Crne Gore, sa planiranom instalisanom snagom u rasponu od 54 do 70 MW, u zavisnosti od izbora proizvođača opreme.

"Imaćemo jedan novi izvor koji će nam ponuditi oko 150 GWh električke energije, zelene energije i biće prvi veliki kapitalni objekt poslije dugo godina u našoj kompaniji", kazao je Đordan.

Pohvalio je projekte Solari 3000+ i 500+, koji su, prema njegovim riječima, pored energetskih postignuća od 30 gigavat sati distribuirane proizvodnje, građane uključili u jedan proces koji nazivaju zelenom tranzicijom.

"Dakle, započinjemo jednim kapitalnim objektom, kao što je vjetroelektrana Gvozd, jednom sinergijom sa građanjima, zelenu tranziciju, a naravno uz nove objekte kao što su solarna elektrana na obali Krubca, potencijalno putujuća solarna elektrana na Slanovom jezeru, druge faze vjetroelektrane na području nikšićke opštine, hidroelektrane koje imamo u planu, koje želimo da razvijemo kako bismo uspješno razvili i prošli kroz zelenu tranziciju, su nešto što nas čeka, što je izazov“, kazao je Đordan i poručio da je pred EPCG svjetla i pozitivna budućnost kada je u pitanje poslovanje, sa svim izazovima koji ih očekuju kako naredne godine, tako i u svim godinama koje slijede.

nagradaEPCG
foto: Svetlana Mandić

45 godina od izlaska lista "Elektroprivreda"

Elektroprivreda je obilježila 45 godina od izlaska istoimenog lista, a Tomaš Damjanović, rukovodilac sektora za korporativne komunikacije u EPCG, je kazao da je riječ o jednom među rijetkim korporativnim glasilima koji je uspio da preživi tranziciju i svojevrsni redizajn, da se prilagodi savremenim tokovima. Za četiri i po decenijetrajanja izašao je 431 broj lista.

"Uspio je da se održi kao jedan od ključnih kanala komunikacije naše kompanije, kako interno, tako i eksterno. Elektroprivreda intenzivno radi na razvoju novog portala, novog intraneta, na razvoju mobilnih aplikacija, na dizajniranju naših profila na društvenim mrežama, ali isto tako jako držimo do svoje tradicije", poručio je Damjanović.

Tomaš Damjanović
Tomaš Damjanovićfoto: Svetlana Mandić

Prema riječima Bojana Đorđana, list "Elektroprivreda" je svjedok postojanja i opstajanja jednog pisanog traga, šta se to dešava u EPCG, a zaposleni u korporativnim komunikacijama se trude, prema njegovim riječima, kako da ponude svježe svježe informacije, tako da i od zaborava čuvaju "podvige, izazove sa kojima se kompanija susretala i sa kojima se suočavamo danas".

Jubilej, 45 godina postojanja, bio je prilika i da uruče priznanja zaslužnima, pa su tako priznanja dobili Rajko Šebek, Nada Pavićević, Ivan Zorić, Biljana Mitrović, Mikan Zeković, Žarko Ćetković i Olivera Vulanović, a biće uručena i porodici Mitra Zekovića, utemeljivaču lista i prvom glavnom i odgovornom uredniku lista. Priznanja je uručio Miro Vračar.

Prikazan je i prilog TV Nikšić koji je urađen povodom 45 godina od izlaska lista "Elektroprivreda".

Bonus video: