Usvojen PUP za Pljevlja, sjutra razgovor sa zakupcima plaža

Na pitanje u vezi spora oko legalizacije "Lamele C" u Podgorici Odović je kazao da je to sada u nadležnosti Glavnog grada

13230 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore flickr
Foto: Vlada Crne Gore flickr

Vlada je usvojila Prostorni plan Pljevalja, koji će omogućiti nastavak toplifikacije, izgradnju fabrika cementa, gipsa, ciglane,... kazao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

On je naveo da je predviđeno i izmještanje korita rijeke Ćehotine, kako bi se omogućio nastavak širenje rudokopa i maksimalna iskorišćenost uglja do trenutka kada u dogovoru sa evropskim tartnerima Termoelektrana bude morala obustaviti svoj rad.

Odović je kazao da usvajanje ovog plana omogućava početak izrade planova nižeg reda u Pljevljima, kao i da će PUP sjutra biti objavljen na sajtu Vlade.

Vlada je juče usvojila finansijski plan Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom, ali ne i plan privremenih objekata i atlas plaža jer ti dokumenti još nisu završeni.

Ova dva dokumenta su neophodna da bi Morsko dobro moglo raspisati tender za zakup plaža za ovu turističku sezonu.

Odović je kazao da su ova dokumenta trebala biti završena i naredne godine, ali da prethodnoj ministarki to nije bio prioritet zbog čega sada postoje problemi u vezi kašnjenja tendera za zakup plaža.

"Siguran sam da nećemo dopustiti da zbog toga ispašta turizam. Sjutra u Privrednoj komori imamo sastanak u vezi ove tome na kojem će prisustvovati i predstavnici zakupaca, turističke privrede i ministarstva turizma. Sva rješenja su na stolu. Ukoliko ne budu ispunjeni uslovi za raspisivanje tendera moguće je i da se postojećim zakupcima produži zakup", kazao je Odović.

Na pitanje u vezi spora oko legalizacije "Lamele C" u Podgorici Odović je kazao da je to sada u nadležnosti Glavnog grada.

U vezi najavljenog projekta socijanog stanovanja u Podgorici, ministar je kazao da je formirana međuresorna grupa u kojoj su i predstavnici Glavnog grada, koja treba da definiše uslove i lokacije. On je naveo da je cilj projekta da mladim bračnim parovima i socijalno ugroženim porodicama omogući da jeftinije dođu do stana, tako što će dio stanova biti predviđen za zakup ispod sadašnjih tržišnih cijena, dio stanova će biti ponuđen na prodaju po cijenama troškova izgradnje, a jedan dio i po tržišnim uslovima.

Bonus video: