"Naredna godina biće veliki izazov za energetski sistem države, Termoelektrana Pljevlja biće van mreže više mjeseci"

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne gore (EPCG), na sastanku je ocijenjeno da se mora naći način kako taj izazov prevazići, kroz saradnju i aktivno učešće svih segmenata sistema

6469 pregleda 6 komentar(a)
Bulatović i Mujović, Foto: EPCG
Bulatović i Mujović, Foto: EPCG

Za energetski sistem države naredna godina, u kojoj će van mreže više mjeseci biti Termoelektrana Pljevlja, biće veliki izazov.

To je saopšteno na sastanku predstavnika energetskog sektora sa ministrom energetike i rudarstva, Sašom Mujovićem.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne gore (EPCG), na sastanku je ocijenjeno da se mora naći način kako taj izazov prevazići, kroz saradnju i aktivno učešće svih segmenata sistema.

Predstavnici energetskog sektora, Saša Mujović
foto: EPCG

Izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović rekao je da je “pred nama veoma izazovan period”.

“Ali sam siguran u to da imamo i znanje i dobru volju da, kroz zajedničko djelovanje, koje, između ostalog, podrazumijeva aktivne mješovite radne grupe, brzo i efikasno dolazimo do rješenja koja su zadovoljavajuća ne samo za sve segmente energetskog sektora nego i za državu u cjelini”, istakao je Bulatović.

Predstavnici energetskog sektora, Saša Mujović
foto: EPCG

Sastanku su prisustvovali i čelnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti i Crnogorskog operatora tržista električne energije.

Bonus video: