PES: Politička stabilnost će omogućiti da obezbijedimo najavljeno uvećanje minimalnih i prosječnih zarada

"Takođe, kada imamo kompletirane i funkcionalne institucije, ne postoji rizik za sprovođenje radnji ili zloupotreba, koje nisu u skladu sa pravnim tekovinama"

4886 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Politička stabilnost će omogućiti da osim uvećanih penzija, u obavezujućim rokovima, obezbijedimo najavljeno uvećanje minimalnih i prosječnih zarada, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz te partije su kazali da nakon dobijanja bespovratnu finansijsku podršku od Evopske komisije vrijedne oko 250 miliona eura za nastavak gradnje autoputa, da će dobijanje IBAR-a i zatvaranje pregovaračkih poglavlja, doprinijeti da se standard građana Crne Gore dodatno unaprijedi.

Oni su dodali da će se nakon, kako navode, konkretnih dosadašnjih rezultata Vlade i Skupštine Crne Gore, PES zalagati za stabilnost i posvećenost u daljem radu.

"Deblokiranjem pravosudnih institucuja, uvećanjem minimalnih penzija i konkretnom finansijskom i logističkom podrškom naših međunarodnih partnera za jako kratak vremenski period, najbolja su preporuka da se sa posvećenim radom i isporukom rezultata mora nastaviti. Takođe, kada imamo kompletirane i funkcionalne institucije, ne postoji rizik za sprovođenje radnji ili zloupotreba, koje nisu u skladu sa pravnim tekovinama", piše u saopštenju.

"Stoga, svjesni smo odgovornosti, ali imamo odlučnosti da realizujemo sve ono što građani Crne Gore od nas očekuju", zaključuje se.

Bonus video: