Petković: Tivat će u Novom Sadu predstaviti šarm, otmenost i ljepotu

Potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković je naglasio da Tivat ima šta da pokaže i da i u narednom periodu želi da uspostavi saradnju sa gradovima regiona

1789 pregleda 0 komentar(a)
Petković tokom gostovanja na RTV Vojvodina, Foto: Opština Tivat
Petković tokom gostovanja na RTV Vojvodina, Foto: Opština Tivat

Tokom predstojećeg vikenda od 22. do 24.marta u glavnom gradu pokrajine Vojvodine, u Srbiji, održaće se obnovljena turističko-kulturno-privredna manifestacija "Dani Tivta u Novom Sadu".

"Tivat će u Novom Sadu predstaviti šarm, otmenost i ljepotu", rekao je tim povodom potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković, gostujući danas u jutarnjem programu na RTV Vojvodina.

"Već u petak očekuju nas sastanci u Privrednoj komori Vojvodine, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji sa Kulturnim centrom Novog Sada. U subotu je svečana povorka u kojoj učestvuju mažoretke 'Modesta', te članovi GPD Tivat, KUD 'Boka' i 'Maškarade'. Istovremeno, naša klapa 'Jadran' će na Trgu kod katoličke porte imati svoj nastup, a tamo ćemo i Novosađane počastiti ribom i vinom. Baš kao što ćemo ih počastiti i u nedelju veče predstavom Centra za kulturu Tivat, 'Ćelava pjevačica'", istakao je Petković.

On je naglasio da Tivat ima šta da pokaže i da i u narednom periodu želi da uspostavi saradnju sa gradovima regiona.

"Osim što imamo šta da ponudimo, imamo i dosta prostora da preuzmemo dobre prakse drugih. Zaista je želja svih nas u Opštini Tivat, da sporazumi i prijateljstva ne ostanu mrtvo slovo na papiru, već da budu dobra osnova za konkretnu saradnju", rekao je Petković u emisiji "Dobro jutro Vojvodino".

Opština Tivat i Grad Novi Sad potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje u julu prošle godine, krunišući tako višegodišnje prijateljstvo.

Tokom "Dana Tivta u Novom Sadu" biće uspostavljeni i formalni odnosi saradnje između JU Gradska biblioteka Tivat i Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski", a Tivat će Novom Sadu donijeti dah Mediterana uz autentičnu muziku, gastronomiju, nastupe renomiranih kulturno-umjetničkih društava i organizacija.

Bonus video: