Na prelazima Božaj i Dračenovac oduzeta roba vrijedna više od 70.000 eura

"Uprava carina uspješno nastavlja sa aktivnostima usmjerenim suzbijanju krijumčarenja i kršenja carinskih propisa"

5813 pregleda 5 komentar(a)
Granični prelaz Božaj (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Granični prelaz Božaj (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Roba vrijedna više od 70 hiljada eura oduzeta je u dvije odvojene akcije službenika Uprave carina.

"Službenici Uprave carina su dana 20. aprila 2024. godine postupajući po prethodno dobijenim operativnim podacima izvršili pregled tri teretna motorna vozila koji su u tranzitu prevozili tekstilne proizvode iz Turske preko GP Božaj za Bosnu i Hercegovinu. Tom prilikom zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine oduzeta je roba procijenjene vrijednosti od oko 70.000 eura", saopštila je Uprava carina.

Oduzetu robu čine odjevni predmeti i obuća zaštićenih robnih marki.

Dalje postupanje u ovom slučaju će, kako navode, preuzeti nadležni Odsjek za povredu prava intelektualne svojine i praćenje zabrana i ograničenja.

"Istog dana, službenici Uprave carina su na GP Dračenovac u ranim jutarnjim časovima kontrolom autobusa strane prevozničke firme koji saobraća na redovnoj liniji Beograd - Herceg Novi u fabričkom bunkeru pronašli skrivenu neprijavljenu robu koju čine mliječni proizvodi i igračke za djecu, za koju nisu posjedovali neophodnu dokumentaciju. Prekršiocu je izrečena novčana kazna za počinjeni prekršaj, a roba u vrijednosti 1.706,00 eura je trajno oduzeta", dodaje se u saopštenju.

Kazali su da Uprava carina uspješno nastavlja sa aktivnostima usmjerenim suzbijanju krijumčarenja i kršenja carinskih propisa.

Bonus video: