URA: Drecuna vjerovatno preporučilo to što je bio direktor Prve banke kad je DPS bio na vrhuncu moći

URA ocijenila da Vlada svakodneno imenuje kadrove koji su "doprinijeli višedecenijskoj stagnaciji i osiromašivanju" Crne Gore i građana

9136 pregleda 11 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA prokomentarisao je imenovanje Predraga Drecuna u Odbor direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), rekavši da Vlada Milojka Spajića svakodneno imenuje kadrove koji su "doprinijeli višedecenijskoj stagnaciji i osiromašivanju" Crne Gore i građana.

"Spajić i njegova družina obećavali su građankama i građanima meritokratiju u susret parlamentarnim izborima. Međutim, odmah nakon formiranja 44. Vlade zaboravili su na data obećanja. Svakodnevno svjedočimo tome kako Spajićeva Vlada imenuje kadrove koji su doprinijeli višedecenijskoj stagnaciji i osiromašivanju Crne Gore i svih njenih građana, a bogaćenju privilegovanih pojedinaca, rođaka, kumova i prijatelja visokih funkcionera bivšeg režima. Jedno u nizu takvih imenovanja je i izbor Predraga Drecuna za predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) kojeg je Spajiću vjerovatno preporučilo to što je Drecun svojevremeno bio direktor Prve banke Aca Đukanovića, iz vremena kada je DPS bio na vrhuncu svoje moći", saopštila je URA.

"Pored kadrova bivšeg režima Spajićeva 'meritokratija' na djelu se manifestuje i kroz imenovanja osoba koje su u ličnim vezama sa Spajićem, njegovim ujakom ili drugim funkcionerima PES-a. Vidjeli smo i to da se za takve često organizuju fiktivni konkursi, kako bi se pred građanima opravdalo nemilosrdno zapošljavanje isključivo podobnih kadrova određenih centara moći i kako bi se brutalno sprovodio partijski revanšizam, čak i prema kadrovima Spajićevih, još uvijek, koalicionih partnera u vlasti", zaključuje se u saopštenju.

Vlada je danas prvobitno saopštila da je Drecun predsjednik novoimenovanog borda IRF-a, a potom su u ispravljenom saopštenju naveli da je donijeto Rješenje o imenovanju članova Odbora direktora IRF-a u sastavu: Predrag Drecun, Nina Vujošević, Mirjana Čizmović, Vladimir Vujović i Valentina Bjeletić.

Bonus video: