PES: Milatović zaboravio da je Drecuna uključio u svoju kampanju

"Nadamo se da je Milatović svjestan koliki su napor da postane predsjednik države uložile sve njegove kolege iz PES-a, kojima je okrenuo leđa čim se ustoličio u predsjedničku fotelju", saopštio je Pokret Evropa sad

12349 pregleda 41 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) je saopštio da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović zaboravio da je Predraga Drecuna uključio u svoju kampanju.

Milatović je danas, povodom Vladine odluke da Drecuna imenuje u Odbor direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF), rekao da građani nisu glasali za "promociju ovakvih vrijednosti".

PES navodi da kritike predsjednika države na račun politike Vlade ne jenjavaju otkako se ona formirala.

Interesantno je, dodaju, da Milatović nije registrovao "apsolutno ništa" pozitivno u radu aktuelne Vlade, koja je "do sada dala najbolje rezultate".

"Javnost je dočekala da predsjednik države kritikuje imenovanje Predraga Drecuna, koji je upravo na poziv tadašnjeg funkcionera PES-a bio aktivan u svim izbornim kampanjama, računajući oba kruga predsjedničkih izbora. Očigledno da Milatović ima selektivno pamćenje, zaboravljajući da mu u zajedničkim proslavama izbornih pobjeda nisu smetale vrijednosti Drecuna", saopštio je PES.

Kažu i da je Milatović "obmanuo na stotine građana" koje je preko javnog poziva pozvao da apliciraju za savjetničke pozicije u kabinetu predsjednika. Na kraju je, kako su kazali, "iskoristio diskreciono pravo i tako prekršio javno izrečeno obećanje".

"Ipak, nadamo se da je Milatović svjestan koliki su napor da postane predsjednik države uložile sve njegove kolege iz PES-a, kojima je okrenuo leđa čim se ustoličio u predsjedničku fotelju. I takav čin se ne bi percipirao negativno, da nije preuzeo aktivnu ulogu opstrukcije rada svoje nekadašnje stranke, koja se ovih dana manifestuje i u nefunkcionalnosti podgoričkog parlamenta", zaključuje PES.

Bonus video: