Pižurica: Imaćemo smanjeni inflatorni pritisak na građane kroz niže cijene osnovnih proizvoda i bolji životni standard

"Kod građana Crne Gore ni ovog puta neće proći jeftine političke floskule i pokušaj da se ospori ekonomski opravdana i utemeljena Odluka", kazao je poslanik PES-a

4063 pregleda 8 komentar(a)
Pižurica, Foto: Boris Pejović
Pižurica, Foto: Boris Pejović

Vlada odlukom o ograničavanju trgovačkih marži ne samo što zaustavlja rast, već će doći i do snižavanja cijena na više od 500 artikala, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica.

"Inflacija je uvozna i globalnog karaktera, ali ćemo imati smanjeni inflatorni pritisak na građane kroz niže cijene osnovnih proizvoda i bolji životni standard. Veoma je važno da se vodilo računa o našim proizvođačima, koji su uključeni, tako da će kupac biti usmjeren na domaći proizvod koji postaje konkurentniji i dodatno promovisan. Rezultate isporučujemo u kontinuitetu, onako kako smo i obećali", saopštio je Pižurica.

Svima je jasno, kako je kazao, zašto nisu nastavili akciju "Stop inflaciji", "sa 150 artikala, koja je funkcionisala na dobrovoljnoj osnovi".

"Kod građana Crne Gore ni ovog puta neće proći jeftine političke floskule i pokušaj da se ospori ekonomski opravdana i utemeljena Odluka. Nema nijednog znaka jednakosti niti se mogu uporediti ove mjere 44. Vlade sa 'akcijom' minimalno korigovanih cijena za određene proizvode, dok su sve ostale cijene bile uvećane za 30 do 40 odsto. Sve naše aktivnosti podržala je Privredna komora i rezultat su dogovora sa privrednicima, što još jednom potvrđuje transparentnost u radu i otvorenost za dogovor sa svim privrednim činiocima. Zato rezultati ne izostaju", zaključio je poslanik PES-a.

Bonus video: