Adžić: Obećavate maglu, ograničenje cijena sa 5.000 artikala došlo na 43; Janović: Samo se bavite obmanama

Poslanik PES-a Tonći Janović je kazao da su juče ograničene marže za 500 artikala i naglasio da to 43. Vlada nije uspjela da sprovede. Dodao je da je ta akcija prethodne Vlade doživjela sunovrat i da se odnosila na 150 drugo i trećerazrednih proizvoda.

12926 pregleda 128 reakcija 13 komentar(a)
Adžić, Foto: Printscreen YouTube
Adžić, Foto: Printscreen YouTube

Poslanik Građanskog pokreta URA Filip Adžić kazao je da je Vlada premijera Milojka Spajića od najavljenog ograničenja cijena 5.000 artikala došla na 43 proizvoda te da izvršna vlast, samo obećava maglu.

To je poručio na sjednici Skupštine tokom rasprave o državnim programima ograničenja cijena u trgovinama, koju je vodio sa poslanikom Pokreta Evropa sad (PES) Tonćijem Janovićem.

Janović je prethodno naveo da je ključna razlika između Spajića i Dritana Abazvića, što Spajić radi dok Abazović samo priča. On je naveo da je 44. Vlada za 100 dana povećala penzije i pitao zašto prethodna to nije uradila, jer su za to imali godinu i po. Pitao je Adžića zašto ne završe to što pokrenu.

On je kazao da su juče ograničene marže za 500 artikala i naglasio da to 43. Vlada nije uspjela da sprovede. Dodao je da je ta akcija prethodne Vlade doživjela sunovrat i da se odnosila na 150 drugo i trećerazrednih proizvoda.

"Ograničili ste marže na 150 artikala a ovdje imate 500. Samo se bavite obmanama, neistinama i lažima", naveo je Janović.

Adžić je naveo da je 43. Vlada podigla penzije za 50 odsto te da se to više neće ponoviti.

"Sve što ste napravili je neuspješno kopiranje onoga što je radila 43. Vlada. Pokušali ste da iskopirate "Stop inflaciji" koji je u drugoj fazi imao preko hiljadu sniženih proizvoda. Premijer je slagao da je bilo samo ograničenje, bilo je i sniženja i obuhvaćeno je bilo oko hiljadu proizvoda", kazao je Adžić.

Janović je pitao gdje su rezultati i zašto nisu povećali penzije na 450 eura.

Bonus video: