Spajić: Od utorka na policama trgovinskih lanaca preko 500 artikala sa crvenom oznakom "limitirana cijena"

"Toliki broj artikala sa sniženom cijenom čini ovu akciju najvećom do sada, ali ujedno i prvom i jedinom koja je usmjerena na snižavanje cijena, a ne na puko zaustavljanje daljeg cjenovnog rasta", rekao je Spajić

33119 pregleda 57 reakcija 57 komentar(a)
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Na policama trgovinskih lanaca od utorka 26. marta naći će se preko 500 artikala sa crvenom oznakom "limitirana cijena", saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.

Iz Vlade je saopšteno da je Spajić to poručio u izjavi povodom početka akcije sniženja marži na proizvode od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi.

Limitirane cijene
foto: Vlada Crne Gore

"Toliki broj artikala sa sniženom cijenom čini ovu akciju najvećom do sada, ali ujedno i prvom i jedinom koja je usmjerena na snižavanje cijena, a ne na puko zaustavljanje daljeg cjenovnog rasta. Snižavamo cijene, povećavamo penzije a uskoro dolazi i nastavak programa Evropa sad 2 i još dobrih vijesti sa uvećenim zaradama", poručio je premijer.

Vlada je juče usvojila odluku ograničavanju marži za više od 500 artikala, a plan je da se umanji inflatorni pritisak na građane. Ove mjere će se primjenjivati dva mjeseca, odnosno od kraja marta do kraja maja.

Vlada je takođe juče na Instagramu objavila spisak proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje građana za koje su ograničene trgovačke marže.

Bonus video: