Skroman rast prometa aerodroma Tivat

Promet na aerodromu Tivat počeće značajno da se pojačava od kraja marta kada zvanično počinje ljetnja IATA sezona, a sa njom i postupno raste broj avio-prevoznika koji počinju da saobraćaju sa Tivtom na redovnim sezonskim linijama ili čarter letovima

1839 pregleda 3 komentar(a)
Promet će se pojačati u ljetnoj sezoni (ilustracija), Foto: Siniša Luković
Promet će se pojačati u ljetnoj sezoni (ilustracija), Foto: Siniša Luković

Kroz aerodrom Tivat u februaru je prošao ukupno 14.551 putnik, što je dva odsto bolji rezultat nego u istom mjesecu 2023. kada je promet iznosio 14.312 putnika, ali je i 14 odsto manje od učinka aerodroma Tivat u februaru za tu vazdušnu luku do sada rekordne, 2019. godine kada je promet iznosio 16.900 putnika.

Na pisti pored Tivatskog zaliva prošlog mjeseca zabilježene su 263 operacije polijetatanja i slijetanja vazduhoplova, što je skoro ravno učinku u februaru 2019. kada je bilo 266 operacija, ali je i 3,5 odsto više nego u februaru prošle godine, kada je bilo 254 operacija.

Od početka godine do kraja februara promet aerodroma je iznosio 31.642 putnika na ukupno 558 operacija vazduhoplova. To je tri odsto bolje od rezultata koji je tivatska vazdušna luka imala u prva dva mjeseca 2023. dok je broj ostvarenih rotacija u odnosu na uporedni period lani, za dva mjeseca ove godine porastao dva odsto.

Promet na aerodromu Tivat počeće značajno da se pojačava od kraja marta kada zvanično počinje ljetnja IATA sezona, a sa njom i postupno raste broj avio-prevoznika koji počinju da saobraćaju sa Tivtom na redovnim sezonskim linijama ili čarter letovima. Tako će već 4. aprila biti uspostavljen redovni sezonski saobraćaj između Tivta i Tel Aviva jer izraelska kompanija Sun d’Or koja je turistički podbrend izraelskog nacionalnog prevoznika El Al, kreće sa redovnim saobraćajem na toj liniji.

Bonus video: