Spajić: Gradnju brze ceste kroz Pljevlja počećemo do kraja 2025.

Na pisanje "Vijesti" da se ova saobraćajnica ne pominje u usvojenom nacrtu PUP-a Pljevalja, premijer kazao da će je naknadno dodati

19102 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Biće brze ceste u Pljevljima i Bijelom Polju. Kad se završi idejno rješenje (tender je već u toku), moći će da se doda i u prostorni plan. Očekujemo da se krene sa radovima već krajem sljedeće godine", objavio je predsjednik Vlade Milojko Spajić na društvenoj mreži X komentarišući tekst u "Vijestima" - "Nema brze ceste, nacrtani aerodrom i sedam helidroma".

U tekstu "Vijesti" je navedeno da je Vlada 15. marta usvojila nacrt Prostorno-urbanističkog plana Pljevalja a da u njemu nema brze ceste koju je premijer ranije najavljivao, i za koju je Monteput 4. marta raspisao javni poziv za izradu idejnog rješenja dionice ove brze saobraćajnice.

"Vijesti" su prije sedam dana 19. marta Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine uputile pitanje zbog čega ove saobraćajnice nema u nacrtu PUP-a Pljevalja, da li će ona biti dodata u toku javne rasprave o ovom prostornom dokumentu, kao i da li to što ove saobraćajnice nema u nacrtu PUP-a može negativno uticati na javni poziv koji je raspisao Monteput.

Iz resora na čijem je čelu Janko Odović nisu poslali odgovor.

Bonus video: