Sekulić: Radnici Rudnika uglja neće dozvoliti izazivanje nove nestabilnosti

"Rudnik uglja zahtijeva odgovorno i profesionalno rukovođenje u narednom periodu", kaže predsjednik Sindikalne organizacije

2805 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Sindikalne organizacije Rudnika uglja Pljevlja Miladin Sekulić kazao je, povodom današnje Skupštine akcionara Elektroprivrede, na kojoj bi trebalo da bude izaberen Odbor direktora Rudnika uglja, da bi pogrešna odluka Skupštine akcionara mogla u toj kompaniji izazvati nestabilnost.

"Rudnik uglja zahtijeva odgovorno i profesionalno rukovođenje u narednom periodu, upravo zbog najvažnijeg projekta koji je u toku izmještanje korita rijeke Ćehotine, a u narednoj godini sledi zastoj u radu Termolektane Pljevlja od osam mjeseci", saopštio je Sekulić.

"Rekordan poslovni rezultat koji iznosi preko 15 miliona eura dobiti u 2023. godini jasno govori da se samo odgovornim odnosom prema kompaniji i njenim resursima može postići rekordan rezultat. Odgovoran odnos Izvršnog direktora u drugoj polovini 2023.godine omogućio je rezultat koji je za 19,1% veći u odnosu na prethodnu godinu, što će obezbediti sigurnu realizaciju ključnog projekta kojim će biti obezbeđena stabilnost u snabdjevanju Termoelektrane ugljem", dodaje se u saopštenju.

Sekulić navodi da su u prethodnom periodu imali "prekomjerno trošenje sredstava i stalnu nestabilnost" u pogledu rukovođenja firmom, rekavši da se to ne smije ponoviti.

"Radnici, koji su konačno, u određenom smislu odahnuli, neće dozvoliti izazivanje nove nestabilnosti i neizvjesnosti sa kojom smo svi bili suočeni, od zaposlenih pa sve do upitne stabilnosti energetakog sektora. Apelujemo na Skupštinu akcionara da budućim imenovanjima obezbedi maksimalnu stabilnost u pogledu rukovođenja kompanijom jer bi pogrešnim odlukama mogli izazvati ogromnu nestabilnost i nesagledive posledice po energetsku stabilnost Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: