Drašković smijenjen, Radulović v.d. direktora Aerodroma Crne Gore

Odluka Odbora direktora

26852 pregleda 77 reakcija 59 komentar(a)
Radulović, Foto: Aerodromi Crne Gore
Radulović, Foto: Aerodromi Crne Gore

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore smijenio je Vladana Draškovića sa pozicije izvršnog direktora.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora, kako je saopšteno, biće njegov dosadašnji zamjenik Petar Radulović.

Za smjenu Draškovića sa mjesta izvršnog direktora, prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", glasala su tri člana Odbora direktora - predsjednik Odbora Eldin Dobardžić, Ilija Mugoša, te Nebojša Đoković (Nova).

Protiv je bio član Odbora direktora Slavko Vukčević (SNP), dok Kemal Purišić (Bošnjačka stranka) nije učestvovao u radu sjednice.

Inicijativu za smjenu Draškovića koji ima veliko međunarodno iskustvo u radu aerodroma i pružanju aerodromskih usluga inicirao je Dobardžić.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", Dobardžić i njegovi istomišljenici iz Odbora direktora Draškoviću su zamjerili što je potpisao i odobrio plaćanje u iznosu od oko 550.000 eura jednoj britanskoj firmi od koje su Aerodromi Crne Gore prošle godine na tenderu kupile nove samohodne stepenice za ukrcaj putnika u avione za aerodrom Tivat i za aerodrom Podgorica.

Draškoviću je navodno, na teret stavljeno da je to plaćanje obavio neovlašteno, iako je Odbor direktora ACG sa Dobardžićem na čelu, prethodno donio Plan javnih nabavki ACG za 2023. u kojem je bila predviđena nabavka samohodnih stepenica za Tivat i Podgoricu i u međuvremenu čak donio i posebnu odluku da se uđe u taj posao i stepenice kupe od britanske firme koja je bila najpovoljniji ponuđač na tenderu.

Dobardžić, Mugoša i Đoković danas su smijenili Draškovića zato što je on uradio ono što po Statutu ACG izvršni direktor i radi: potpisao ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem i nalog za plaćanje u međuvremenu isporučene nove aerodromske opreme u skladu sa tim ugovorom.

U tekstu je prije korekcije pisalo da je Mugoša funkcioner GP URA. Mugoša je reagujući na pisanje "Vijesti", saopštio da on nije član niti predstavnik GP URA u Odboru direktora ACG.

"Tačno je da me je u Odbor direktora ACG imenovala 43. Vlada i da sam ja u njoj bio savjetnik u kabinetu tadašnjeg premijera Dritana Abazovića, ali sam ja tamo bio običan službenik a ne kadar bilo koje partije", kazao je Mugoša dodajući da nije član nijedne partije.

Bonus video: