Medojević: Vlast pojačava mjere nadzora nad DF-om

Iz Crnogorskog Telekoma kazali su za “Vijesti” da Ljušev posjeduje bogato iskustvo u telekomunikacijama i riječ je o vrhunskom stručnjaku
4 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.08.2017. 16:07h

Sporno je da Hrvatski Telekom na čelo Crnogorskog Telekoma postavi osobu koja je “ u Makedoniji kompromitovana zbog prisluškivanja opozicije”, ocijenio je jedan od lidera DF-a i poslanik Nebojša Medojević.

On smatra je ovo namjera režima da pojača mjere nadzora i terora nad DF-om.

“Angažovanje korumpiranih kadrova iz Makedonije koji su sarađivali sa bezbjednosnim službama i prisluškivali opoziciju, od strane aktuelnog crnogorskog režima je samo nastavak prakse nezakonitog prisluškivanja i zloupotreba službi bezbjednosti u borbi protiv opozicije,” rekao je Medojević.

Novi izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev do novembra prošle godine bio je generalni direktor makedonske telekomunikacione kompanije VIP koja je, prema pisanju medija, posjedovala opremu kakva je korišćena za nelegalno masovno prisluškivanje u Makedoniji.

Iz Crnogorskog Telekoma kazali su za “Vijesti” da Ljušev posjeduje bogato iskustvo u telekomunikacijama i riječ je o vrhunskom stručnjaku.

“Najoštrije odbacujemo sve spekulacije u vezi sa navodima o mogućnosti prisluškivanja građana Crne Gore, te smatramo kako su takvi navodi zlonamjerni i u potpunosti neutemeljeni”, kazali su iz Telekoma odgovarajući na pitanje da li građani sada treba da strahuju od mogućeg prisluškivanja.

Medojević navodi da je upozoravao Vladu da je opasno po nacionalnu bezbjednost da prodaju telekomunikacionu infrastrukturu zajedno sa akcijama Telekoma. “ANB je angažovao vrhunskog hakera iz Ukrajine da hakuje moje mejl adrese, telefone, kompjutere. Prisluškivanje opozicije je odomaćena praksa aktuelnog režima. Angažovanje iskusnog špijuna iz Makedonije je samo dokaz da će se prisluškivanje DF-a intenzivirati”, rekao je Medojević.

Bonus video: