Sklopljen ugovor za vjetroelektranu "Sinjajevina"

Riječ je o katastarskim opštinama Baon,Timar, Krnja Jela i Tušinja. Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru

4660 pregleda 54 reakcija 8 komentar(a)
Zakup zemljišta na 30 godina (ilustracija), Foto: Shutterstock
Zakup zemljišta na 30 godina (ilustracija), Foto: Shutterstock

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine zaključilo je sa konzorcijum koji čine podgoričke kompanije “N1”, “Sistem-MNE” i “Permonte” ugovor o zakupu državnog zemljišta u Opštini Šavnik na kome će se gradi vjetroelektrana “Sinjajevina”.

Ovo je zvanični potvrđeno “Vijestima” u resoru kojim rukovodi ministar Janko Odović.

Ministarstvo državne imovine je 14. februara raspisalo javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, a rok za podnošenje prijava za učešće na tenderu bio je 1. mart.

“U predviđenom roku, samo jedan ponuđač je otkupio aukcijsku dokumentaciju i to konzorcijum koji čine kompanije “N1”, “Sistem-MNE” i “Permonte”, a koji je ujedno bio i jedini ponuđač za zakup zemljišta. Budući da je konzorcijum ispunjavao sve uslove propisane javnim pozivom, sa njim je zaključen ugovor o dugoročnom zakupu državnog zemljišta”, kazali su u Ministarstvu.

Riječ je o katastarskim opštinama Baon,Timar, Krnja Jela i Tušinja. Zemljište se daje u zakup radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vjetroelektrane minimalne instalisane snage 6,6 MW pojedinačno po vjetrogeneratoru.

Bonus video: