"Budvanska rivijera" u 2023. ostvarila profit od 1,9 miliona eura

Poslovanje sa dobitkom nastavak je pozitivnog trenda HG “Budvanska rivijera” iz 2022. godine

2924 pregleda 10 komentar(a)
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović

Najveća državna kompanija, Hotelska grupa “Budvanska rivijera”, ostvarila je u 2023. godini pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 1.916.442.

To je utvrdio Odbor direktora na prekjuče održanoj sjednici.

Kako je “Vijestima” nezvanično rečeno, ostvarena dobit bi bila značajno veća da nije pristigla pravosnažna sudska presuda po kojoj je HG “Budvanska rivijera” u obavezi da plati dug Opštini Budva na ime izuzimanja zemlje starobudvanskoj porodici Luketić, prije više od šest decenija.

Poslovanje sa dobitkom nastavak je pozitivnog trenda HG “Budvanska rivijera” iz 2022. godine.

Odbor direktora je na prekjučerašnjoj sjednici razmatrao i Nacrt izvještaja nezavisnog revizora koji je dao pozitivno mišljenje na poslovanje HG “Budvanska rivijera” prošloj godini.

Time je eksterna revizija konstatovala da finansijski iskazi, u svim materijalno značajnim aspektima, prikazuju istinit i objektivan prikaz finansijskog stanja Društva, poslovnog uspjeha i novčanih tokova.

Odbor direktora je razmatrao i godišnje finansijske izvještaje, izvještaj menadžmenta i izvještaj o poslovanju za 2023. godinu. Svi izvještaji, kako je “Vijestima” rečeno, biće dostavljeni na odlučivanje na redovnoj Skupštini akcionara koja će biti sazvana u zakonskom roku.

HG “Budvanska rivijera” nalazi se na tzv. “bijeloj listi” Poreske uprave, odnosno u prošloj godini uredno su izmirivane sve obaveze prema državi, zaposlenima, bankama i dobavljačima.

Bonus video: