Bilateralni i tranzitni prevoz tereta između Crne Gore i Sjeverne Makedonije obavljaće se bez dozvola

Iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da su se delegacije usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatoj u obje zemlje

3750 pregleda 2 komentar(a)
Erdovski i Milošević, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Erdovski i Milošević, Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Bilateralni i tranzitni prevoz tereta između Crne Gore i Sjeverne Makedonije obavljaće se bez dozvola, dogovoreno je na sastanku mješovite komisije sačinjene od predstavnika resornih ministarstava dvije države, koji je održan u Skoplju.

Iz crnogorskog Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da su se delegacije usaglasile da će uzajamno priznavati sertifikate o početnoj stručnoj osposobljenosti vozača, ubrzanoj i periodičnoj stručnoj osposobljenosti, izdatoj u obje zemlje.

Šefovi delegacija Dalibor Milošević i Saško Edrovski na kraju sastanka su potpisali protokol kojim su potvrđeni zaključci. Taj protokol, kako je objašnjeno, predstavlja važan korak ka unapređenju saradnje u oblasti drumskog prevoza između Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Dvodnevni sastanak u Skoplju, posvećen međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta, okupio je predstavnike nadležnih državnih organa za drumski saobraćaj obje zemlje.

Bonus video: