Aerodromi: Nove rute u Podgorici biće Minhen, Radom, Košice, Pardubice i Ostrava, a u Tivtu Bristol, Birmingem i Izmir

Kada je riječ o letovima niskobudžetnih kompanija, iz ACG su kazali da Wizz Air u Podgoricu vraća linije za London Getvik, Beč, Varšavu i Katovice, a nastavlja da leti za Milano, Dortmund, Memingen i Budimpeštu

16534 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Aerodromi u Podgorici i Tivtu će tokom predstojeće ljetnje sezone, koja u avijaciji počinje sjutra i traje do kraja oktobra, biti povezani sa po 40 destinacija.

Aerodromi Crne Gore (ACG), kako su saopštili predstavnici kompanije, tim povodom objavljuju preliminarni red letjenja koji je ažuriran u utorak i, shodno tome, podložan promjenama.

„Realizacija zavisi direktno od avio-kompanija. Prema najavama, nove rute u Podgorici biće Minhen, Radom, Košice, Pardubice i Ostrava, a u Tivtu Bristol, Birmingem i Izmir“, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o letovima niskobudžetnih kompanija, iz ACG su kazali da Wizz Air u Podgoricu vraća linije za London Getvik, Beč, Varšavu i Katovice, a nastavlja da leti za Milano, Dortmund, Memingen i Budimpeštu.

Ryanair, prema preliminarnim najavama, od početka aprila u Podgoricu vraća linije za Brisel, Mančester, Zagreb i Vroclav, a nastavlja da saobraća za Berlin, London Stansted, Gdanjsk i Krakov.

„Podgoricu će sa Rimom nastaviti da povezuje nacionalna avio kompanija, Air Montenegro“, rekli su iz ACG.

Oni su podsjetili da je Pegasus Airlines u februaru otvorio linije Podgorica-Ankara i Podgorica-Izmir.

Iz kompanije su dodali da se putnici za sve informacije o avio-kartama mogu informisati kod avio-prevoznika.

Bonus video: