Muvenpik želi hotele u Crnoj Gori

Kompanija je zainteresovana za nekoliko projekata, odnosno postojećih hotela na primorju, kojima bi upravljali
0 komentar(a)
Olivie Šavi, Foto: Savo Prelević
Olivie Šavi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2017. 14:49h

Švajcarska kompanija Muvenpik hotels end rizorts (Mövenpick Hotels & Resorts) zainteresovana je da od naredne sezone počne da posluje u Crnoj Gori, u Bokokotorskom zalivu, rekao je “Vijestima” izvršni direktor kompanije Olivie Šavi.

On je kazao da je kompanija zainteresovana za nekoliko projekata odnosno postojećih hotela, kojima bi upravljali, ali nije za sada mogao da govori o detaljima.

“Ovdje ima divnih projekata, tu već postoji Aman rizorts, Four seasons, Orascom, One and only i mislim da ima smisla da tu bude i Muvenpik . I mi želimo da budemo dio brending strategije ovog dijela Crne Gore”, rekao je Šavi koji je prošle sedmice boravio u Crnoj Gori i sa predstavnicima Vlade razgovarao o mogućnostima poslovanja u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, našli su dva, tri potencijalna projekta za upravljanje na primorju.

Dodao je da se radi o postojećim hotelima u zalivu.

“Prerano je da govorimo o tome. Do kraja godine ćemo imati nešto konkretno. Ovo je sezonski posao. Vratićemo se u septembru tako da bismo sljedeće sezone počeli da poslujemo”, naveo je Šavi odgovarajući na pitanje “Vijesti” za koje hotele su zainteresovani i kada su planirali da počnu da posluju u Crnoj Gori.

Šavi navodi da u kompaniji vide da Crna Gora ima potencijal za njih i za turističko tržište, kao i potencijal da otvori ovaj dio Balkana.

Kako dodaje, žele da iskoriste prednosti tivatskog ali i dubrovačkog aerodoma.

Predstavnici Muvenpika sreli su se 27. jula sa premijerom Duškom Markovićem i ministrom turizma Pavlom Radulovićem.

Šavi je kazao da su razgovarali o infrastrukturi, potencijalnim projektima, atraktivnosti Crne Gore kao turističke destinacije, potencijalima, volji Vlade da podstakne razvoj turizma...

Kako je kazao, Muvenpik , sa sjedištem u švajcarskom Baru, danas ima 85 otvorenih hotela i 38 hotela u izgradnji.

Uglavnom su prisutni u Evropi, Srednjem istoku, Africi, jugoistočnoj Aziji. U Njemačkoj, Švajcarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Tajlandu, Vijetnamu, Filipinima, Egiptu imaju više hotela.

“Imamo jedan brend Muvenpik i namjeravamo da budemo najbolji u klasi. Uglavnom se fokusiramo na hotelski menadžment”, kazao je Šavi.

Kompanija ima 16.000 zaposlenih širom svijeta.

Muvenpik se, kako je navedeno na sajtu kompanije, specijalizovao za poslovne i konferencijske hotele, kao i za odmarališta.

Razvili su se u visoko cijenjenu kompaniju za vrhunski hotelski menadžment od osnivanja 1973. godine, a danas se ubrajaju među 50 vodećih hotelskih grupa u svijetu.

U fokusu im je pružanje vrhunske usluge i kulinarskog užitka, a opredijeljeni su za podršku održivim okruženjima pa su postali “najzanimljiviji hotelski hotel sa sertifikatom Green Globe u svijetu”.

Kompanija je u vlasništvu Muvenpik holdinga (66,7 odsto) i Kingdom group (33,3 odsto).

Aerodromi izazov za Crnu Goru

Šavi je kazao da je bio u Crnoj Gori ranije. “Bio sam na odmoru dvije sedmice prije više godina u Kotoru i divno sam se proveo”, rekao je Šavi, i dodao da se uvijek sjećao Kotora i srećan je što se vratio.

Smatra da su avio-konekcija i aerodromi za Crnu Goru izazov.

“Infrastrukturu treba poboljšati, avioprevoz, ali sam sreo vrlo ambicioznog ministra koji radi na tome, na proširenju aerodorma po internacionalnim standardima, ima plan i to daje nadu”, odgovorio je Šavi na pitanje da li je primijetio da infrastruktura u Crnoj Gori nije na zadovoljavajućem nivou.

Bonus video: