Radulović: Aerodromima vraćeno 509.000 eura, čekamo informacije šta je sa razlikom od 42.000

"Od samog starta smo tvrdili da je novac siguran i sada se to potvrdilo", rekao je ministar

43634 pregleda 27 reakcija 20 komentar(a)
Radulović, Foto: Luka Zeković
Radulović, Foto: Luka Zeković

Problem sa spornom uplatom Aerodroma Crne Gore u iznosu od 551.000 eura se rješava, rekao je "Vijestima" ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

"Iznos od 509.000 eura vraćen je na račun Aerodroma Crne Gore. Od samog starta smo tvrdili da je novac siguran i sada se to potvrdilo. Čekamo informacije od ino banke šta je sa razlikom od 42 hiljade", kazao je Radulović.

Doskorašnji predsjednik Odbora direktora ACG Eldin Dobardžić kazao je u emisiji "Reflektor" na TV Vijesti u utorak da su Aerodromi bili žrtva prevare, pa je 551.000 eura uplaćeno na pogrešan račun, umjesto dobavljaču aerodromske opreme.

Smijenjeni direktor Aerodoma Vladan Drašković je, upitan kako je moguće da ta kompanija na pogrešan račun uplati pola miliona eura, rekao da je presretnuta komunikacija između ACG i dobavljača.

"Podmetnut nam je dokument na osnovu kojeg je izvršen nalog za uplatu, realizovan je kako je realizovan i u konačnom imamo činjenicu da je novac blokiran na računu britanske banke", rekao je tada Drašković.

Pojasnili su da je komunikacija sa lažnim predstavnicima dobavljača trajala dva mjeseca.

Bonus video: