Bulajić sa Marselom: Akcenat sastanka na daljem razvoju Uprave carina

"Ambasadorka Italije iskazala je punu diplomatsku i profesionalnu podršku crnogorskoj carinskoj službi i njenom menadžmentu u daljem radu, a s tim u vezi je kao značajan pomenut i predstojeći susret, planiran narednih mjeseci, predstavnika carinskih službi dviju zemalja"

1949 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Vršilac dužnosti direktora Uprave carina, Vladimir Bulajić susreo se danas sa Ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, saopšteno je iz Uprave carina.

"Tokom susreta razgovarano je o jačanju dosadašnje kvalitetne saradnje između institucija koje se bave finansijskim istragama i sprečavanjem svih vidova kriminaliteta. Akcenat je stavljen na dalji razvoj profesionalizacije, depolitizacije i na što bolju transparentnost rada Uprave carina. U tom kontekstu bilo je riječi o prošlogodišnjim konstruktivnim posjetama crnogorskoj carinskoj službi i italijanskoj Guardia di Finanza, kao i o nedavnoj posjeti koju je Guardia di Finanza imala Crnoj Gori. Vd direktora Bulajić prenio je izraze zadovoljstva, jer su posjete predstavljale značajno iskustvo na putu unapređenja rada i reforme crnogorske institucije. Kao jedan od imperativa u procesu rada, čijem punom ostvarivanju će biti posvećena pažnja i u narednom periodu, izdvojena je transparentnost, kao i depolitizacija administracije", navodi se u saopštenju.

"Ambasadorka Italije iskazala je punu diplomatsku i profesionalnu podršku crnogorskoj carinskoj službi i njenom menadžmentu u daljem radu, a s tim u vezi je kao značajan pomenut i predstojeći susret, planiran narednih mjeseci, predstavnika carinskih službi dviju zemalja", zaključuje se.

Bonus video: