Gorčević: Odluka EU da odobri Plan rasta finansijski će pomoći Crnoj Gori da implementira planove iz Reformske agende

"Kroz približavanje jedinstvenom tržištu EU od 500 miliona ljudi, dobićemo pristup benefitima koje su do sada imale samo zemlje članice. Cijenimo ovu odluku Evropskog parlamenta i Savjeta EU kao vid namjere da se Zapadnom Balkanu pruži istorijska šansa da se ekonomski i demokratski transformiše, a Crna Gora će uraditi sve da tu priliku iskoristi"

7918 pregleda 1 komentar(a)
Gorčević, Foto: Boris Pejović
Gorčević, Foto: Boris Pejović

Odluka Evropske unije (EU) da odobri izdašni Plan rasta finansijski će pomoći Crnoj Gori da implementira sveobuhvatne i ambiciozne planove iz Reformske agende, saopštila je ministarka evropskih poslova Maida Gorčević u objavi na društevenoj mreži Iks.

"Kroz približavanje jedinstvenom tržištu EU od 500 miliona ljudi, dobićemo pristup benefitima koje su do sada imale samo zemlje članice. Cijenimo ovu odluku Evropskog parlamenta i Savjeta EU kao vid namjere da se Zapadnom Balkanu pruži istorijska šansa da se ekonomski i demokratski transformiše, a Crna Gora će uraditi sve da tu priliku iskoristi", navela je Gorčević.

Zaključila je da "jednakim entuzijazmom i odlučnošću, nastavljamo da ostvarujemo, najveći do sada, napredak na našem EU putu".

Bonus video: