Laković v.d. direktora Rudnika uglja

On će na toj poziciji zamijeniti Potparu

12407 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Ažurirano: 05.04.2024. 16:07h

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja imenovao je za vršioca dužnosti direktora tog državnog preduzeća Nemanju Lakovića, saznaju "Vijesti".

On će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjeg direktora Mihaila Potparu.

U novi sastav Odbora direktora RUP-a prije nedjelju dana imenovani su Milan Lekić, Dragan Lončar, Dragan Leković, Milan Gvozdenović i Boban Melović.

Iz Rudnika uglja Pljevlja saopšteno je da je na današnjoj prvoj sjednici Odbora direktora te kompanije donijeta Odluka o razrješenju izvršnog direktora Mihaila Potpare, nakon čega je odlučeno da za vršioca dužnosti izvršnog direktora bude imenovan Nemanja Laković koji je obavljao poslove šefa kabineta u kabinetu Odbora direktora.

"Laković je rođen u Pljevljima, a diplomirao je na Fakultetu političkih nauka (Univerzitet u Beogradu). U periodu od maja 2015. do marta 2024. godine bio je direktor kompanije Synergy tech d.o.o Beograd, koja je izvodila čitav niz istaknutih projekata u Srbiji, ali i regionu, prije svega na rekonstrukciji ili izgradnji toplovoda, cjevovoda i naftovoda. Ranije, u periodu od januara 2012. do maja 2015. godine, Laković je bio direktor kompanije OIP Engineering ltd, gdje je, pored redovnih i administrativnih aktivnosti iz svoje nadležnosti, vodio i čitav niz regionalnih projekata. Prethodno, u periodu od oktobra 2008. do aprila 2011. godine, Laković je radio kao generalni menadžer u kompaniji Notham System d.o.o Beograd. Karijeru je započeo februara 2004. godine u porodičnoj kompaniji Elcom d.o.o. Pljevlja, gdje je radio kao Sales Menadžer do novembra 2008. godine. U svojoj bogatoj karijeri Laković je izgradio reputaciju odgovornog poslovnog čovjeka sposobnog da upravlja projektima od početka do kraja. Posjeduje vještine upravljanja procesom javnih nabavki u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Ispoljio je sposobnost za prepoznavanje i angažovanje stručnih kadrova za realizovanje specifičnih projekata, kao i izrazite komunikacione i pregovaračke vještine", saopšteno je iz Rudnika uglja.

Bonus video: