Saniran krov na Aerodromu Tivat, za maj najavljuju otvaranje novog terminala

Slijedi saniranje i enterijera terminala, kazao je direktor Aerodroma Tivat

5067 pregleda 7 komentar(a)
Aerodrom Tivat (arhiva), Foto: Shutterstock
Aerodrom Tivat (arhiva), Foto: Shutterstock

Aerodromi Crne Gore saopštili su da je saniran krov na Aerodromu Tivat, kao i da u maju planiraju otvaranje Terminala 2.

"Aerodrom Tivat je zimsku sezonu iskoristio za sanaciju krova Terminala 1 i unapređenje sistema klimatizacije tako da će stanje, kako očekujemo, tokom ljetnje sezone biti mnogo bolje nego ranije", navodi se u saopštenju.

„Nakon višegodišnjih problema i pokušaja sanacije, krov je sređen. Slijedi saniranje i enterijera terminala. Takođe, servisirali smo postojeći sistem za klimatizaciju. Dodatno, instalirali smo i nove jedinice. Na ovaj način smo, vjerujemo, putnicima i zaposlenima omogućili ugodniji ambijent za boravak u terminalu“, izjavio je direktor Aerodroma Tivat Vladimir Praščević.

Praščević
Praščevićfoto: Aerodromi Crne Gore

U saopštenju se navodi da, s obzirom na to da je ljetnja sezona u avijaciji počela 31. marta, a da se već otvaraju nove linije, Aerodrom Tivat, za sada, ima dovoljan broj sezonaca, "što omogućava bezbjedne i sigurne operacije".

„Za period do špica sezone imamo dovoljan broj zaposlenih. Međutim, od juna do septembra imamo evidentu najavu povećanja saobraćaja u odnosu na prošlu godinu, zbog čega će nam trebati dodatan broj izvršilaca. Uskoro će biti objavljen novi oglas i pozivamo sve zainteresovane da se prijave“, najavio je Praščević.

Aerodrom Tivat će, kako je saopšteno, proširiti kapacitete otvaranjem vrata Terminala 2, koji se koristi samo za odlaske. Na taj način, ističu, rasteretiće se Terminal 1 i smanjiće se gužve.

„Planiramo da otvorimo Terminal 2 tokom maja. Između ostalog, i zbog toga će nam trebati dodatni broj sezonskih radnika“, objasnio je on.

Praščević je naglasio da je aerodromu potrebna i logistika ostalih službi, među kojima i Sektora granične policije.

„Nadam se da će i kolege uspjeti da premoste nedostatak izvršilaca da bismo Terminal 2 otvorili u najavljenom periodu tokom maja“, rekao je on.

Praščević je dodao i da je Aerodrom Tivat u prethodnom periodu obezbijedio i dio nove opreme koja će doprinijeti unapređenju usluga koje se pružaju avio-kompanijama.

Bonus video: