Drašković v. d. do izbora izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore

"Odbor direktora smatra da je, u ovom trenutku, najvažnije da Aerodromi Crne Gore tokom ljetnje sezone funkcionišu efikasno i stabilno, između ostalog, i s obzirom na rast broja putnika u odnosu na 2019. godinu"

12263 pregleda 18 komentar(a)
Drašković, Foto: Boris Pejović
Drašković, Foto: Boris Pejović

Do izbora izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore na međunarodnom konkursu koji je objavljen danas, vršilac dužnosti (v.d.) biće Vladan Drašković, jednoglasno je odlučio Odbor direktora.

To je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore.

"Petar Radulović, koji je do sada bio VD izvršnog direktora, ostaje na poziciji zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore. Odbor direktora smatra da je, u ovom trenutku, najvažnije da Aerodromi Crne Gore tokom ljetnje sezone funkcionišu efikasno i stabilno, između ostalog, i s obzirom na rast broja putnika u odnosu na 2019. godinu", ističe se u saopštenju.

Iz Aerodroma Crne Gore su dodalo da su od 1. januara do 7. aprila 2024. godine opslužili preko 360 hiljada putnika, što je kako su kazali 27 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

"Prema najavama, Aerodrom Podgorica će tokom ljetnje sezone biti povezan sa više od 40 destinacija, a Aerodrom Tivat sa njih oko 40", zaključuje se u saopštenju.

Odbor direktora Aerodroma Crne Gore smijenio je Draškovića sa pozicije izvršnog direktora 27. marta.

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić saopštio je tada da je Drašković smijenjen "zbog niza teških propusta uključujući kršenje Statuta".

"Drašković je samoinicijativno odobrio isplatu 551 hiljade eura za kupovinu dijela aerodromske opreme bez saglasnosti Odbora direktora, a Statut jasno kaže da izvršni direktor raspolaže sredstvima u iznosu do 100 hiljada eura, dok mu za iznos od preko 100 hiljada eura treba saglasnost upravo Odbora direktora. Osim toga, s obzirom na to da se sada govori o novcu koji je usput i ‘nestao’ ili je ‘zamrznut’ i da je u slučaj uključena policija, sada i javno pitam gospodina Draškovića gdje je 551 hiljada eura? Na čijem računu je novac? Kada će biti vraćen Aerodromima Crne Gore?”, saopštio je tada Dobardžić.

Drašković je 28. marta odgovorio na optužbe Dobardžića, rekavši da novac koji se spominje - nije nestao.

Prema informacijama iz Crnogorske komercijalne banke, kako je tada kazao Drašković, cjelokupan iznos nalazi se u National Westminster banci u Londonu, na blokiranom računu i biće, kako je rekao, vraćen nakon postupka koji je u toku.

"Važeći Statut je na snazi od 04.09.2021. godine. Dobardžić i Đoković su bili članovi Odbora direktora tada kao i danas, pri čemu je za cio period ukupno bilo 12 postupaka javnih nabavki vrijednosti iznad 100 hiljada eura, od čega je realizovano osam. Za sve postupke pribavljana je jedna saglasnost", saopštio je 28. marta Drašković.

Bonus video: