Raspopović: Crna Gora će nastaviti da unaprjeđuje biznis okruženje

"Sa naše strane je pokrenuto pitanje reciprociteta u pogledu uvođenja bezviznog režima za građane Crne Gore, koji je od naročitog značaja za uspješno učešće na izložbi EXPO, koja će se 2025. godine održati u Osaki"

1864 pregleda 0 komentar(a)
Nakamura i Raspopović, Foto: MVP
Nakamura i Raspopović, Foto: MVP

Crna Gora će nastaviti da unaprjeđuje biznis okruženje, a s konkretnim ciljem privlačenja kredibilnih japanskih investicija, saopštio je državni sekretar ambasador Milisav Raspopović.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je saopšteno da je Raspopović predvodio crnogorsku delegaciju na političkim bilateralnim konsultacijama ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Japana, u Tokiju.

"Japansku delegaciju predvodio je Kimitake Nakamura, zamjenik pomoćnika ministra i specijalni ambasador za zemlje Zapadnog Balkana. Razmotren je niz pitanja iz okvira bilateralne i multilateralne saradnje dvije države, te zajednički ocijenjeno da Crna Gora i Japan razvijaju tradicionalno prijateljske odnose kroz unaprjeđenje saradnje u oblastima ekonomije, kulture i obrazovanja. Sa naše strane je pokrenuto pitanje reciprociteta u pogledu uvođenja bezviznog režima za građane Crne Gore, koji je od naročitog značaja za uspješno učešće na izložbi EXPO, koja će se 2025. godine održati u Osaki", ističe se u saopštenju.

Iz MVP su rekli da je konstatovano da su, na međunarodnom planu, dvije strane posvećene zaštiti principa i vrijednosti međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima.

"U kontekstu snaženja saradnje Japana sa NATO, Raspopović je prenio da će Crna Gora, u okviru Alijanse nastaviti da podržava zajednički rad na suprotstavljanju globalnim prijetnjama i izazovima. Dvije strane su se saglasile o važnosti daljeg intenziviranja saradnje, kao i kontakata u vezi sa otvaranjem diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Japanu u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: