USSCG: Odlukom Vlade spriječeno dalje osipanje kadra Instituta Simo Milošević

Iz USSCG su pozdravili aktivnosti Vlade i odluku o uplati jednokratne novčane pomoći radnicima Instituta, od 1,1 miliona eura.

2354 pregleda 4 komentar(a)
USSCG (Ilustracija), Foto: USSCG
USSCG (Ilustracija), Foto: USSCG

Odlukom Vlade da isplati jednokratnu novčanu pomoć radnicima Instituta „Simo Milošević“, nije samo izbjegnut štrajk, već je spriječeno dalje osipanje kadra, što bi u krajnjem vodilo u gašenje kompanije, poručili su iz Unije slobodnih sindikata (USSCG).

Oni su pozdravili aktivnosti Vlade i odluku o uplati jednokratne novčane pomoći radnicima Instituta, od 1,1 miliona eura.

"Tim aktom Vlade izbjegnut je štrajk zaposlenih, ali i više od toga. Spriječeno je dalje osipanje medicinskog i nemedicinskog kadra, što bi u generalnom značilo i gašenje Instituta", rekli su iz USSCG.

Oni su posebno potencirali važnost najave da će se u narednih 20 dana preduzeti prvi koraci kojim će se, konačno, naći trajno rješenje za Institut koji se nalazi u agoniji godinama unazad.

"Institut je dragulj crnogorskog zdravstvenog turizma i najznačajniji rehabilitacioni centar u regionu, u kojem se, pored ostalog, školuje budući fizioterapeutski kadar, te kao takav ima poseban značaj za našu naciju“, rekli su iz USSCG.

Oni su čestitali Sindikalnoj organizaciji Instituta na uspješnim aktivnostima.

"Posebno se zahvaljujemo zaposlenima koji su dali maksimalni doprinos opstanku Instituta i pokazali profesionalnost uredno pružajući medicinske usluge korisnicima, bez obzira što mjesecima unazad nijesu primali zarade i samim tim bili izloženi ekonomskom i svakom drugom stresu“, zaključuje se u saopštenju USSCG.

Bonus video: