Beorol: Imamo osam radnika

Kompanija je reagovala na tekst “Za obrtanje miliona dosta i jedan zaposleni: U registru više od 15.000 firmi koje imaju jednog ili nijednog radnika”

8363 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: shutterstock
Ilustracija, Foto: shutterstock

Povodom teksta “Za obrtanje miliona dosta i jedan zaposleni: U registru više od 15.000 firmi koje imaju jednog ili nijednog radnika”, reagovala je firma “Beorol Montenegro” d.o.o. Nikšić koja navodi da objavljeni podatak za tu firmu nije tačan. Reagovanje potpisuje advokatica Maja Zeković, koja je punomoćnik te kompanije.

“Naime, u uvodnom dijelu teksta se navodi da je 110 firmi u Crnoj Gori prijavilo prihode veće od milion eura što navodno pokazuju podaci iz registra privrednih subjekata. Nadalje se objašnjava što su sve zakonske mogućnosti u vezi sa poslovanjem firmi bez radnika, a tekst je koncipiran tako da se u prvom dijelu iznose podaci o firmama sa jednim zaposlenim, a potom o firmama bez radnika s podnaslovom “Mogu se zaraditi milioni i radnika”. Upravo u ovom dijelu teksta se navodi da je Beorol trgovačka firma koja uopšte nema zaposlenih sa prometom od 1,3 miliona eura.

Budući da se radi o netačnoj informaciji koja može da povrijedi pravo i interes kao i poslovnu reputaciju mog vlastodavca ali i lica zaposlenih u ovom privrednom društvu, to mi je profesionalna dužnost da ukažem da je firma “Beorol Montenegro” d.o.o. registrovana 5. 3. 2013. godine, a sa radom počela 11. 4. 2013. godine kada je imala 6 zaposlenih. Od tada pa do danas firma nikada nije poslovala bez zaposlenih već je njihov broj varirao od 6 do maksimum 11. Trenutno u ovoj firmi radi 8 zaposlenih i to je konstantan broj još od 2023. godine, dakle i u vrijeme objavljivanja teksta u “Vijestima”. Iako je u uvodnom dijelu teksta objašnjeno da je poslovanje bez zaposlenih zakonska mogućnost, to ne daje za pravo autoru teksta da objavljuje neprovjerene i netačne podatke u vezi sa firmom koja ne koristi tu mogućnost već od svog osnivanja posluje angažujući zaposlene, što je sve provjerljivo jednostavnim uvidom u bazu Centralnog registra privrednih subjekata. Takođe je nesporna činjenica da ovo privredno društvo posluje u svemu u skladu sa zakonskim propisima Crne Gore ispunjavajući redovno poreske i sve ostale obaveze propisane za ovu vrstu privrednog djelovanja.

Dakle, u cilju istinitog i objektivnog informisanja javnosti na teme koje kao medij obrađujete, potrebno je s dužnom pažnjom provjeriti izvore informacija kako bi se izbjegli štetni efekti za konkretna lica, u ovom slučaju privredno društvo koje zastupam, ali i za sveukupni medijski prostor Crne Gore”, navedeno je u reagovanju.

(Odgovor novinara u narednom broju)

Bonus video: