"Pridruživanje Crne Gore NATO je značajno proširilo sferu interesovanja stranih investitora"

Žugić upoznao je Kemp sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu očuvanju zdravlja bankarskog sistema i snaženja finansijske stabilnosti
70 pregleda 2 komentar(a)
Alison Kemp, Radoje Žugić, Foto: Centralna banka Crne Gore
Alison Kemp, Radoje Žugić, Foto: Centralna banka Crne Gore
Ažurirano: 28.07.2017. 11:17h

Velika Britanija snažno podržava razvoj Crne Gore i pozdravlja posvećenost domaćih instutucija procesima usmjerenim na stabilizaciju javnih finansija i jačanje finansijske stabilnosti, saopštila je novoimenovani ambasador te države, Alison Kemp.

Iz Centralne banke (CBCG) je saopšteno da se guverner Radoje Žugić na sastanku sa Kemp zahvalio na dosadašnjoj podršci koju je Velika Britanija pružila Crnoj Gori u procesu pridruživanja NATO savezu.

On je ocijenio pozitivnom i saradnju Ambasade Velike Britanije i CBCG, izražavajući očekivanje da će ona i u narednom periodu biti uspješna i produktivna.

"Pridruživanje Crne Gore NATO alijansi je značajno proširilo sferu interesovanja stranih investitora za ulaganje u državu, pa je realno očekivati dalji rast stranih investicija, što će doprinijeti njenom ukupnom ekonomskom napretku“, ocijenjeno je na sastanku.

Žugić upoznao je Kemp sa stanjem u bankarskom sektoru i aktivnostima koje CBCG sprovodi u pravcu očuvanju zdravlja bankarskog sistema i snaženja finansijske stabilnosti.

Na sastanku je konstatovano da Velika Britanija i Crna Gora imaju veoma dugu i kvalitetnu bilateralnu saradnju, kao i da bi trebalo dati doprinos jačanju tih veza, posebno u oblasti ekonomije.

Bonus video: