Britanski novinari obišli turističke lokalitete u Crnoj Gori o kojima će pisati

Nemjerljiv je značaj studijskih posjeta medija, gdje novinari direktno mogu da osjete autentičnost destinacije i to prenesu svojoj publici”, poručili su iz Nacionalne turističke organizacije

4288 pregleda 37 reakcija 4 komentar(a)
Foto: NTO
Foto: NTO

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je studijsku posjetu Crnoj Gori predstavnika renomiranih medija sa tržišta Velike Britanije, među kojima su britanski National Geographic Traveller, Sainsbury’s Magazine, Arcadia Magazine i The Scotsman.

U toku petodnevne posjete Crnoj Gori, koja je realizovana u periodu od 16 – 20. maja tekuće godine, novinari su imali priliku da obiđu različite turističke lokalitete, o kojima će pisati u narednom periodu, saopšteno je iz NTO. Iz NTO su ukazali na značaj koji studijske posjete medija imaju za promociju destinacije.

“Zaista nam je veliko zadovoljstvo što smo imali priliku da ugostimo novinare ovako značajnih medija, koji ukupno imaju preko 3 miliona čitalaca na mjesečnom nivou. Trudili smo se da im pokažemo najzanimljivije turističke lokacije, koji će im biti inspiracija za njihove članke o našoj destinaciji.

Nemjerljiv je značaj studijskih posjeta medija, gdje novinari direktno mogu da osjete autentičnost destinacije i to prenesu svojoj publici”, poručili su iz NTO CG.

“Zaista sam željela da probam tradicionalna crnogorska jela pošto pretežno pišem o hrani. Nevjerovatni morski specijaliteti, koziji i njeguški sir, priganice i med, te odlična vina – sve to je tako odlična mješavina raznovrsnih ukusa. Posebno ću pamtiti restoran sa podvodnim vinskim podrumom i odličan obilazak pećine sa veoma zabavnim i dobro informisanim vodičem. Iznenadila me je zanimljiva istorija Prijestonice Cetinje i ljepota Bokokotroskog zaliva. Već planiram da se vratim ovdje sa suprugom na planinarenje i rafting na Tari”, kazala je novinarka Ejmi Bonifas, koja piše za Sainsbury’s Magazine, navodi se u saopštenju.

Iz NTO su istakli da su u okviru intenzivnih aktivnosti na tržištu Velike Britanije početkom maja ugostili i novinarku prestižnog magazina The Guardian, Kamil Sofi Bel-Dejvis, koja je posjetila Herceg Novi, poluostrvo Luštica, stare gradove na primorju, Perast, Gospu od Škrpjela, NP Lovćen, ali i uživala u vožnji žičarom na potezu Kotor - Lovćen, kao i u krstarenju Skadarskim jezerom.

VIDEO: TO Cetinje

Bonus video: