Šćekić izabran za direktora ACV

Ministar saobraćaja Filip Radulović dao saglasnost na odluku Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo

54483 pregleda 73 reakcija 33 komentar(a)
Izabran na mandat od četiri godine: Ivan Šćekić, Foto: ACV
Izabran na mandat od četiri godine: Ivan Šćekić, Foto: ACV

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) izabrao je ove sedmice za direktora te institucije Ivana Šćekića, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Šćekić je do sada pokrivao poziciju vršioca dužnosti direktora Agencije.

“Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović je dao saglasnost na odluku Savjeta”, potvrđeno je zvanično “Vijestima” u ovom Vladinom resoru.

ACV raspisala je 24. aprila javni konkurs za direktora te institucije na puni mandat od četiri godine koji je bio otvoren 15 dana.

Novi Odbor ACV 19. aprila donio je Odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora.

Vlada je 22. februara imenovala novi Savjet u sastavu Dženan Kolić (predsjednik) i članovi Velibor Mrdak, Vesko Knežević, Ivana Borović i Jevto Bojović. Odmah nakon imenovanja Knežević je podnio ostavku zbog konflikta interesa i na njegovo mjesto je Vlada izabrala Svetlanu Roganović 1. marta.

Novi Savjet ACV je na konstitutivnoj sjednici poništio konkurs iz avgusta prošle godine za izbor direktora koji je raspisan prošle godine. Na istoj sjednici je za novog vršioca dužnosti (v. d.) izvršnog direktora izabran Ivan Šćekić koji u ACV-u pokrivao mjesto direktora Sektora za sigurnost vazdušne plovidbe.

Šćekić je Agenciji za sprečavanje korpucije kao vršilac dužnosti direktora prijavio osnovnu platu u martu od 3.959,92 eura, kao i dodatne prihode u Agenciji od 972 eura (mart) i 1.053 eura (april). Prijavio je i da je u martu prihodovao 342,98 kao član Vladinog Nacionalnog odbora za upravljanje vazdušnim prostorom.

Bonus video: