Luka "Lazure": Poštujemo zakone i lokalne ribare

Iz luke “Lazure” kažu da su u potpunosti ispoštovali lokalne ribare koji su zadovoljni uslovima u marini

6918 pregleda 1 komentar(a)
Postupaju po presudi Upravnog suda: Luka Lazure, Foto: Privatna arhiva
Postupaju po presudi Upravnog suda: Luka Lazure, Foto: Privatna arhiva

Investitor luke “Lazure” u Meljinama, poštuje sve crnogorske zakone i lokalne ribare koji su zadovoljni uslovima u marini.

Ovo je “Vijestima” odgovorio menadžer marine “Lazure” Zvonimir Tomić.

Lokalni ribari u Herceg Novom zvanično su kazali da godinama traže dozvole da vežu brodove u luci “Lazure” u Meljinama, da investitor “Imperio Holding Limited” nije ispoštovao ugovor sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom, odnosno, nije izgradio ribarsku luku i obezbijedio im najmanje 116 vezova, zbog čega su kako tvrde, slučaj 2021. predali i Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Povodom ovih tvrdnji “Vijesti” su kontaktirale investitora.

“Pojedinačnim odgovorima na vaša pitanja, rizikovali bi smo da nepotpuno sagledamo kompleksnost ove teme o kojoj je već sve rečeno prethodnih godina uz javnu dostupnost svih informacija. Vjerovatno je vrijedno pomena da je investitor na ovom projektu u potpunosti ispoštovao lokalne ribare koji su vrlo zadovoljni uslovima u našoj marini, a što je lako provjerljiv podatak. Želio bih naglasiti da je Upravni sud sagledavao obimnu dokumentaciju i činjenično stanje na terenu u periodu od godinu dana i da je doneo presudu, koja je takođe javno dostupna, koju poštujemo i koja je pravna odrednica našeg ponašanja i djelovanja”, kazao je Tomić.

On je dodao da marina “Lazure” u potpunosti poštuje odredbe i zakone Crne Gore uz veoma blisku saradnju sa svim državnim institucijama, ministarstvima, Morskim dobrom, Opštinom Herceg Novi, kao i mjesnom zajednicom Meljine.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva je “Vijestima” rečeno da Luka “Lazure” u Meljinama bi mogla postati luka nautičkog turizma-marina jer su sa aspekta nadležnosti Ministarstva saobraćaja i pomorstva, ispunjeni svi uslovi i nema zakonskih prepreka, zbog čega ćemo ovo pitanje uskoro opet uputiti Vladi na razmatranje. Iz ovog resora su istakli da bi Vlada što prije trebalo da donese odluku u vezi s ovim pitanjem.

Bonus video: