Radulović: Predaja Luke Budva apsolutno nije bila ubiranje političkih poena, nismo čekali zbog prodaje karata

"Tek su se sad stekli uslovi da možemo javnosti da kažemo, krećemo 29. juna a ja sam ovo najavio u januaru. Mi smo imali zaključak Vlade da proguramo ovaj projekat u martu, ovo je jedan potpuno normalan, prirodan redoslijed koraka", kazao je ministar saobraćaja Filip Radulović

5472 pregleda 2 komentar(a)
Radulović, Foto: Boris Pejović
Radulović, Foto: Boris Pejović

Pri predaji Luke Budva Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom apsolutno nije došlo do ubiranja političkih poena, već je ovo potpuno prirodan slijed koraka, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

To je poručio na pres konferenciji o pokretanju brodske linije Budva-Dubrovnik, koja će sa radom početi od 29. juna. Novinari su Radulovića pitali da li je prije dva dana u Budvi, došlo do zloupotrebe državnih resursa i ubiranja političkih poena, s obzirom da je tamošnja Luka predata Morskom dobru dva dana pred lokalne izbore.

Ovom događaju su između ostalih prisustvovali Radulović, ministar prostornog planiranja Janko Odović, premijer Milojko Spajić...

Radulović je naveo da je prepoznat po terenskom radu i da su Luku građanima vratili prije dva dana. Pojasnio je da ponedjeljak nakon lokalnih izbora, nisu čekali zbog prodaje karata, jer što prije pokrenu projekat kako kaže, imaće više vremena za prodaju karata: Radulović je naveo da će od toga koristi imati i brodarska firma "Kompas" i turisti.

"Tek su se sad stekli uslovi da možemo javnosti da kažemo, krećemo 29. juna a ja sam ovo najavio u januaru. Mi smo imali zaključak Vlade da proguramo ovaj projekat u martu, ovo je jedan potpuno normalan, prirodan redoslijed koraka", kazao je Radulović.

Spajić je prokometarisao i da nije čuo da su rezultati bilo gdje u svijetu, zloupotreba državnih resursa. On je naveo da država sa brodskom linijomčak kasni, zbog čega nisu imali ni previše vremena za marketing.

"Ovo je trebalo da se desi prošle godine, negdje u martu ili aprilu, septembru. To je neko drugi trebao da pripremi za ovu sezonu a ne mi da pripremamo kao Vlada koja je tu šest mjeseci. Zamislite u šest mjeseci da pripremite ovakvu stvar i da je pokrenete, mislim da je to najbolja preporuka svima. Tako da pozdravljam svakog ko postigne bilo kakav rezultat, pozdravljam na taj način tako da svi politički takmaci treba da prave rezultate i na taj način promovišu svoje programe", naveo je Spajić.

Spajić je naglasio da su završili kompletan posao, nakon čega kao i inače, odmah izlaze u javnost.

"Zato što će sjutra postojati druga tema, prekosjutra treća tema, zašto bi čekali kada je čovjek u gradu, kada imamo sve preduslove da to prezentujemo. Mi smo upravo završili sav posao na tome, čim završimo posao, izlazimo u javnost. To je to", naveo je on.

U subotu o medijskim zakonima

Spajić je naveo i da će na pitanja o medijskim zakonima i Zakonu o medijskom javnom servisu Crne Gore, odgovarati u subotu nakon sjednice Vlade. Istakao je da će tema isključivo biti evropske integracije i IBAR (ocjene o ispunjenosti privremenih mjerila).

"Imaćemo priliku što se tiče svih zakona, koji su vezani za evropsku agendu, imaćemo sjutra sjednicu i moći ćemo o tome da raspravljamo. Dupliramo posao, nisam imao vremena da se upoznam sa svim detaljima zakona, previše je zakona, previše je stvarno svega", naveo je Spajić.

Najavio je i da će u narednih deset dana obaviti konsultacije sa svim društevnim činiocima po pitanju evropskih integracija. Pozvaće kako je kazao, šefove poslaničkih klubova, predstavnike savjeta manjina i svih naroda, nevladine organizacije i ostale činioce, kako bi napravili strateški put Crne Gore prema Evropskoj uniji.

Bonus video: