URA: Bajkama DPS-a u Pljevljima više niko ne vjeruje

Oni navode da je jasno da i lokalni aktivisti DPS-a „ni za živu glavu više ne smiju zakucati na vrata građana Pljevalja, jer odlično znaju - na kakvu bi reakciju naišli“
1 komentar(a)
Ura Pljevlja, Foto: URA
Ura Pljevlja, Foto: URA
Ažurirano: 27.07.2017. 13:54h

Davno izlizanim i toliko puta obesmišljenim obećanjima čelnika DPS-a u vezi izgradnje drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja i skorijoj toplifikaciji - niko više ne vjeruje. Kako vrijeme prolazi, sve je očiglednije da pljevljake očekuje još jedna traumatična sezona grijanja, praćena enormnim zagađenjem vazduha izuzetno štetnim za zdravlje ljudi, ukazali su u pljevaljskom odboru Građanskog pokreta URA.

"Očito je da DPS koaliciona Vlada, osim prazne priče, godinama unazad ništa konkretno ne čini da građanima Pljevalja obezbjedi Ustavom zagarantovana prava - na čist vazduh i zdravu životnu sredinu. Ni upozorenja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o opasnostima kojima su izloženi građani Pljevalja, kao i skoro otvaranje poglavlja 27 za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, nisu natjerali republičku vlast na hitnu reakciju“, podsjetili su u tom odboru.

Oni ističu da uskoro „ulazimo u petu godinu od raspisivanja tendera za traženje partnera za izgradnju drugog bloka TE Pljevlja, bez ikakvog konkretnog rezultata, dok je prošlo skoro godinu dana od kada su predstavnici EPCG i češke kompanije Škoda Praha (u septembru 2016. godine), uz prisustvo tadašnjeg premijera, potpisali Ugovor o gradnji drugog bloka TE Pljevlja“.

„Nije loše podsjetiti građane na riječi tadašnjeg ministra ekonomije, da poseban značaj Ugovora daje „mogućnost toplifikacije Pljevalja koja su dala značajan doprinos razvoju energetskog sektora u Crnoj Gori“. Po tadašnjim obećanjima, drugi blok bi u funkciju trebao ući za 3 godine. Bila je to lijepa predizborna predstava za građane Pljevalja, uz brojne kamere i svečanu atmosferu, dok je danas sigurno da je takvih lakovjernih birača sve manje u Pljevljima, koji će se opet dati prevariti bajkama koje u nedogled pričaju DPS čelnici i njihovi koalicioni privjesci“, ukazali su u pljevaljskom odboru pokreta URA.

Oni navode da je jasno da i lokalni aktivisti DPS-a „ni za živu glavu više ne smiju zakucati na vrata građana Pljevalja, jer odlično znaju - na kakvu bi reakciju naišli“.

"Umjesto razgovora sa vlastitim građanima ostalo im je jedino da preko medija i na skupštinskim zasjedanjima prenose poruke u koje i oni sami više ne vjeruju. Odnos vladajuće partije prema Pljevljima je najbolji garant da će, na prvim narednim izborima, DPS doživjeti ogroman pad i otići u davno zasluženu političku prošlost“, podsjetili su u pokretu URA.

Bonus video: