Kabinet premijera: Linija Ankona - Bar od važna za oporavak i razvoj Barske plovidbe

Iz kabineta Spajića saopšteno je da je planirano da linija krene da saobraća početkom jula, te da je u planu da radi čitave godine, te da Barska plovidba stvori kapacitete da saobraća na liniji

10034 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Dogovor između Barske plovidbe i „Adria ferries“ je postignut i trajekt koji će spojiti Crnu Goru i Italiju krenuće već početkom jula, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Oni su kazali da je dogovor rezultat višemjesečnih pregovora, koji se vode posredstvom Vlade Crne Gore i uz podršku ambasadorke Italije Andreine Marsele.

"Na sastanku, koji je organizovao premijer Milojko Spajić govorilo se o završnim detaljima, kako bi se otpočelo strateško partnerstvo, vrlo važno za oporavak i razvoj „Barske plovidbe“ i pravu valorizaciju Luke Bar. „Adria ferries“ je spremna da već u julu otvori liniju Ankona – Bar, za prevoz putnika i robe, što bi moglo da ima višestruki pozitivan efekat na ljetnju sezonu", navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu je konstatovano da bi se omogućio dolazak većeg broja turista, ali i smanjile gužve u drumskom saobraćaju, što je, navode, dupli benefit za primorje.

"Tokom sastanka sa predstavnicima dvije kompanije, je bilo riječi o tehničkim stvarima, a istaknuto je da je neophodno uraditi određene korekcije na pristaništu, kako bi se mogli iskoristiti puni kapaciteti feribrota AF Mia, koji „Adria ferries“ namjerava da koristi za ovu liniju. U tom smislu je apostrofirano potencijalno korišćenje pristaništa u Port of Adria, kao trenutnom rešenju".

Iz Kabineta su kazali da je plan da linija funkcioniše tokom čitave godine, a da u najskorijem roku i Barska plovidba stvori kapacitete da saobraća na ovoj liniji, od koje će grad i Crna Gora imati višestruku korist.

Bonus video: