Radović ostaje guvernerka CBCG, neće ići u Savjet za regionalnu saradnju

Guvernerka je saopštila da je drugi kandidat dobio većinu tokom preliminarnog glasanja za generalnog sekretara RCC, nakon čega su sve države postigle konsenzus o povlačenju kandidata

12206 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Radović, Foto: Boris Pejović
Radović, Foto: Boris Pejović

Guvernerka Centralne banke Irena Radović potvrdila je da ostaje na toj funkciji, odnosno da neće biti generalna sekretarka Vijeća za regionanu saradnju (RCC).

"Jedan od kandidata je na bazi političke procjene dobio većinu glasova tokom preliminarnog glasanja, na osnovu čega su sve države postigle konsenzus o povlačenju svojih kandidata. Mogu gotovo sa izvjesnošću da potvrdim da ću ostati na funkciji guvernerke Centralne banke, čemu se radujem", istakla je ona.

Radović je to saopštila na konsultativnom saslušanju na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, nakon pitanja poslanika Nove srpske demokratije Dejana Đurovića.

Ponovila je da je ova kandidatura tražena od nje, i da su premijer Milojko Spajić i predsjednik Skupštine Andrija Mandić, smatrali da je ona kandidatkinja sa najvećom šansom da Crnoj Gori pripadne ta međunarodna pozicija. Ona je naglasila da je podršku tome, najavio i predsjednik države Jakov Milatović.

Radović je dodala da je prošle sedmice ohrabrila donosioce odluka, da razmotre značaj postizanja konsenzusa i davanja podrške kandidatu koji je dobio najviše glasova.

Bonus video: