Vrijednost otkupa 9,2 miliona eura

Vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje je 3,7 miliona eura ili 40,2 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 5,5 miliona eura ili 59,8 odsto, navodi Monstat

2789 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u prvom kvartalu je iznosila 9,2 miliona eura.

Iz Monstata je saopšteno da je od toga vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 3,7 miliona eura ili 40,2 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 5,5 miliona eura ili 59,8 odsto.

“Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i kooperativa sa dva i više zaposlena radnika u prvom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi pad 4,9 odsto”, navodi se u saopštenju.

Zabilježen je pad vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 9,6 odsto, kao i pad vrijednosti otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 1,4 odsto.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u prvom kvartalu, sirovo kravlje mlijeko učestvuje sa 30 odsto, kokošija jaja 23,2 odsto, svježe povrće 15,2 odsto, ostali proizvodi 13,8 odsto, stoka po vrstama i kategorijama 9,6 odsto, svježa riba 6,3 odsto, svježe voće jedan odsto, industrijsko bilje 0,5 odsto i prerađevine od voća i grožđa 0,4 odsto.

Bonus video: