Spajić i predstavnici Orascoma: Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši elitne turističke destinacije Evrope

Predsjednik Vlade Milojko Spajić je kazao da su brojne reforme na polju jačanja vladavine prava, koje bi trebalo da budu potvrđene i kroz dobijanje IBAR-a, podstrek i za investitore

7212 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora ima ogroman potencijal, a Luštica je biser koji bi mogao da nadmaši elitne turističke destinacije Evrope, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića i predstavnika kompanije Orascom development na čelu sa predsjednikom Nagibom Samihom Savirisom.

To je saopšteno iz Vlade Crne Gore.

"Dosadašnja ulaganja u Luštica bej tek su djelić onoga što investitor planira, pa je zato vrlo važno da administracija efikasno odgovori na zahtjeve za ubrzanje projekata i početak novih investicija", zaključeno je na sastanku.

Milojko Spajić, Orascom
foto: Vlada Crne Gore

Spajić je kazao da su brojne reforme na polju jačanja vladavine prava, koje bi trebalo da budu potvrđene i kroz dobijanje IBAR-a, podstrek i za investitore.

"Vjerujem da je to dobra poruka i za sve one koji dolaze da koriste vaše usluge. Razvojem putne infrastrukture i aerodroma, biće olakšano da ambiciozni planovi u Luštici bej rezultiraju benefitima za sve.", istakao je Spajić.

Milojko Spajić, Orascom
foto: Vlada Crne Gore

Iz Vlade je saopšteno da iz kompanije, koja razvija veliki projekat na Luštici, poručuju da su spremni da ubrzaju investicije i da su zbog toga izuzetno zadovoljni saradnjom sa ministarstvima i nadležnim institucijama, od formiranja 44. Vlade.

"Zadovoljni smo odnosom, koji država ima prema našim naporima da proširimo posao. Tek smo počeli sa ulaganjima, jer zaista mislimo da Luštica ima ogroman potencijal. Želimo dobru saradnju, jer imamo planove za narednih 10, 20, pa i 50 godina", poručio je izvršni direktor kompanije Omar El Hamamsi.

Milojko Spajić, Orascom
foto: Vlada Crne Gore

Iz Vlade su kazali da je u tom kontekstu razgovarano o svim otvorenim pitanja, koje je neophodno riješiti kako bi se nesmetano razvijali potencijali na Luštici.

"Naglašeno je da se sve odvija željenom dinamikom što je osnov za još produktivniju saradnju. Apostrofirano je i da je za poboljšanje poslovanja vrlo važna edukacija kadrova i u tom smislu će biti organizovani zajednički seminari za usavršavanje zaposlenih, zajedno sa švajcarskim ogrankom kompanije", piše u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, predvođeni ministrom Jankom Odovićem, predstavnici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera na čelu sa ministrom Vladimirom Martinovićem i direktorica Agencije za investicije Snežana Đurović.

Ispred kompanije Luštica Bej u razgovoru su učestvovali regionalni izvršni direktor Rafael Kruker i rukovodilac za saradnju sa Vladom i zajednicom Marko Vukašević.

Bonus video: