Podgorica: 28. jula o zaključenju ugovora između Glavnog grada i AD "Novi duvanski kombinat"

"Komunalno opremanje navedenih parcela podrazumijeva izgradnju saobraćajnice sa napojnim 10kv kablom, hidrotehničkim instalacijama, javnom rasvjetom, elektroenergetskom infrastrukturom, TK kanalizacijom, saobraćajem i saobraćajnom signalizacijom i opremom.Vrijednost radova koji su predmet ugovra iznosi 526.725 eura”, saopšteno je iz Glavnog grada
96 pregleda 0 komentar(a)
Novi duvanski kombinat, Foto: Arhiva Vijesti
Novi duvanski kombinat, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.07.2017. 12:37h

Odbornici u Skupštini Glavnog grada bi na sjednici, zakazanoj za 28. jul, trebalo da daju saglasnost za zaključenje ugovora između Glavnog grada i AD "Novi duvanski kombinat" za izvođenje radova na komunalnom opremanju urbanističkih parcela broj 5.2,5.3,5.4 i 5.5 u zahvatu DUP-a "Agroindustrijska zona".

Odluka, kojom će se Novi duvanski obavezati da o svom trošku izvede radove, uvrštena je u dnevni red po hitnom postupku, na predlog gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića.

"Komunalno opremanje navedenih parcela podrazumijeva izgradnju saobraćajnice sa napojnim 10kv kablom, hidrotehničkim instalacijama, javnom rasvjetom, elektroenergetskom infrastrukturom, TK kanalizacijom, saobraćajem i saobraćajnom signalizacijom i opremom.Vrijednost radova koji su predmet ugovra iznosi 526.725 eura”, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Novi duvanski kombinat" obratio se Glavnog gradu inicijativom da sam izvrši komunalno opremanje navedenih urbanističkih parcela, u skladu sa Odlukom o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, koje po ugovoru o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta predstavlja obavezu Glavnog grada.

"Obzirom da Odlukom o budžetu Glavnog grada za tekuću godinu, nijesu bila planirana sredstva za izvođenje predmetnih radova, AD "Novi duvanski kombinat" Podgorica je Glavnom gradu uputio zahtjev da komunalno opremanje predmetnih urbanistčkih parcela finansira iz sopstvenih sredstava", saopšteno je iz Glavnog grada.

Izgradnja komunalne infrastrukture je, kako je saopšteno, neophodan preduslov za stvaranje uslova za rad fabrike i proizvodnju duvanskih proizvoda.

Bonus video: