Jakšić: Glavni grad za prvih šest mjeseci ostvario primitke od 29 miliona eura

Sekretar za finansije je istakao da je porez na nepokretnost za prvih šest mjeseci ostvaren sa 75 odsto u odnosu na plan, što ne znači da se ne naplaćuje, već da se u skladu sa Zakonom razrez poreza vrši krajem maja
91 pregleda 1 komentar(a)
Miomir Jakšić, Foto: Arhiva Vijesti
Miomir Jakšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.07.2017. 12:22h

Sekretar za finansije Miomir Jakšić kazao je da je Glavni grad za prvih šest mjeseci ostvario primitke od 29 miliona eura i da, ako se ovakav trend nastavi, mogu očekivati da planirani prihodi u potpunosti budu ostvareni ili čak premašeni.

Jakšić je na sjednici Odbora za finansije, privredu i razvoj kazao da su zadovoljni ostvarenjem sopstvenih prihoda od 62 odsto, odnosno, 18 miliona eura.

"Moramo biti zadovoljni ostvarenjem prihoda, ako znamo da su januar i februar uvijek najgori mjeseci za njihovo ostvarenje", kazao je Jakšić.

Sekretar za finansije je istakao da je porez na nepokretnost za prvih šest mjeseci ostvaren sa 75 odsto u odnosu na plan, što ne znači da se ne naplaćuje, već da se u skladu sa Zakonom razrez poreza vrši krajem maja.

"Prva rata dospijeva tek 30.juna , druga 30.oktobra, što znači da naplatu prihoda za razrez poreza za 2017.godinu očekujemo u trećem i četvrtom kvartalu", pojasnio je Jakšić.

Glavni grad, kako je kazao, uredno izmiruje sve kreditne obaveze, solventan je i nema problema sa plaćanjem.

Neotplaćeni dug na današnji dan, kako je kazao, iznosi 16, 2 miliona.

Članovi Odbora su predložili Skupštini da na sjednici 28.jula usvoji Informaciju o ostvarivanju Budžeta Glavnog grada za period januar-jun 2017. godine.

Rajčić da bude predstavnik Glavnog grada u Skupštini akcionara "Novi duvanski kombinat" A.D. Podgorica

Odbor za izbor i imenovanja je predložio Skupštini da za predstavnika Glavnog grada u Skupštini akcionara "Novi duvanski kombinat" A.D. Podgorica, imenuje šefa Biroa za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Vladimira Rajčića.

Za predstavnika Glavnog grada u Skupštini akcionara „Plodovi Crne Gore“ AD, predložen je savjetnik gradonačelnika Marko Ćulafić.

Bonus video: