Spajićev kabinet: Predstavnici najveće svjetske turističke kompanije u ponedjeljak u Crnoj Gori

Predsjednik Vlade rekao da je mnogo razloga zašto je Crna Gora "dobar izbor za dolazak kredibilnih investitora“

15495 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Milojko Spajić na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao se sa nekim od najvećih njemačkih privrednika i prezentovao potencijale Crne Gore, saopštio je njegov kabinet.

Turizam je, kao najvažnija privredna grana, istaknut kao prilika za daleko jaču saradnju Crne Gore i Njemačke i na tome će se promptno raditi, poručuju iz Vlade.

"U tom kontekstu je promocija izrazito važna, a predstavnici njemačkog TUI-ija, najveće svjetske turističke kompanije, od ponedjeljka će boraviti u Crnoj Gori kako bi se bliže upoznali sa turističkom ponudom", navodi se u saopštenju.

Spajić berlin
foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Tokom sastanka je "notirano još mnogo prostora" za jačanje ekonomske saradnje.

„Crna Gora je prva sljedeća članica Evropske unije, koristi EURO, dio je NATO-a, ima sjajne prirodne potencijale, ali i ljudske resurse tako da ima mnogo razloga zašto je dobar izbor za dolazak kredibilnih investitora“, poručio je Spajić i pojasnio da Vlada preferira dolazak kompanija, koje žele da otvore nova radna mjesta i ostanu u Crnoj Gori na duži period.

Spajić berlin
foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Bilo je riječi i o energetskom potencijalu, "kao najboljoj šansi za ekonomski razvoj, ne samo Crne Gore već i čitavog regiona".

"Proizvodnja iz obnovljivih izvora energije uz garantovanu stabilnost i sjajan geografski položaj, idealna su šansa za Crnu Goru da se pozicionira kao važan partner zemljama EU u toj oblasti", navodi Spajićev kabinet.

Podsjećaju da je predsjednik Vlade bio učesnik dvodnevne konferencije „Dani privrede“ u Berlinu, na kojoj je govorio na panelu „Inovativno, održivo, kompetitivno – temelj jake ekonomije“.

"Na konferenciji, koju organizuje Ekonomski savjet Hrišćansko-demokratske unije SR Njemačke (CDU), učestvovali su najviši državni zvaničnici Njemačke, čelnici najvećih njemačkih i inostranih kompanija, eminentni stručnjaci, analitičari i profesori", zaključuje se.

Bonus video: