Mujović najavio projekat: "Eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama"

Ministar pohvalio ideju menadžmenta EPCG da projekat Solari 5000+ prošire projektom energetske efikasnosti

17129 pregleda 26 reakcija 24 komentar(a)
Mujović, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore
Mujović, Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović najavio je projekat po kojem se građanima pruža mogućnost da ugrade eloksiranu bravariju po "veoma povoljnim cijenama".

Ministarstvo je saopštilo da je Mujović "pohvalio ideju menadžmenta Elektroprivrede Crne Gore", koji je odlučio da aktuelni projekat Solari 5000+, koji se odnosi na instaliranje solarnih panela i što boljeg i što većeg iskorišćavanja solarnog potencijala u Crnoj Gori, prošire projektom energetske efikasnosti.

“Zašto je to važno? Prvo što protežiramo energetsku efikasnost koja je veoma važna, što građanima Crne Gore pružamo mogućnost da ugrade eloksiranu bravariju po veoma povoljnim cijenama, i, ono što je najznačajnije, što će se ta eloksirana bravarija proizvoditi u pogonima Željezare Nikšić. Dakle to je ona glavna ideja koju je stalno protežiralo ovo Ministarstvo. Da Željezarce treba uposliti, da treba otvarati nove pogone, i onda nećemo imati problem sa viškom radne snage. Ova ideja zaslužuje pohvalu kao i ovaj način razmišljanja i djelovanja menadžmenta EPCG”, poručio je Mujović.

Kako je saopšteno, ovakvim projektima se pomaže očuvanje standarda građana, upošljavaju domaći proizvodni kapaciteti i poboljšava energetska efikasnost, kao i kvalitet života građana. "Korištenje solarnog potencijala, veća energetska efikasnost, uz uštede u potprošnji elektirčne energije i efikasno korištenje potrošene, sve je to u skladu sa zacrtanim ciljevima Ministarstva - konforan život uz manje račune za električnu energiju. Uz to, jačanje kapaciteta Željezare Nikšić je posebno važno u aktuelnim pregovorima sa zainteresovanim investitorima. Podsjećamo da se već 20. juna očekuje dolazak visoke delegacije renomirane kompanije Duferco i susret sa premijerom Milojkom Spajićem", navodi se u saopštenju.

Kaže se i da će zaposleni u Željezari i njihova budućnost biti "u posebnom fokusu", ali i perspektiva za pokretanje novih pogona u Željezari i otvaranje mogućnosti za zaposlenjem dodatne radne snage.

Bonus video: