Poništena odluka Regionalnog vodovoda: Faličan tender od 1,75 miliona eura

Državna komisija naložila je Regionalnom vodovodu da u ponovnom postupku, u roku od 15 dana, otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku. Obavezala je naručioca da žaliocu Erlangu, čija je ponuda odbijena kao neispravna, nakon pravosnažnosti rješenja Državne komisije nadoknadi troškove postupka u iznosu 9.800 eura
0 komentar(a)
Regionalni vodovod, Foto: Savo Prelević
Regionalni vodovod, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.07.2017. 16:29h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu podgoričke firme Erlang i poništila rješenje Javnog preduzeća “Regionalni vodovod crnogorsko primorje” Budva u vezi sa postupkom naručivanja izgradnje cjevovoda regionalnog vodovodnog sistema na dionici Tivat - Opatovo, u dužini oko 3.150 metara, zajedno sa izgradnjom šahti.

Naručilac sporne nabavke procijenjene vrijednosti 1,75 miliona eura Regionalni vodovod, čiji je direktor Goran Jevrić, prethodno je 27. aprila donio odluku da kao najpovoljniju na ovom tenderu izabere ponudu firme Controlmatic commerce DOO Herceg Novi.

Državna komisija naložila je Regionalnom vodovodu da u ponovnom postupku, u roku od 15 dana, otkloni nepravilnosti i donese zakonitu odluku. Obavezala je naručioca da žaliocu Erlangu, čija je ponuda odbijena kao neispravna, nakon pravosnažnosti rješenja Državne komisije nadoknadi troškove postupka u iznosu 9.800 eura.

Komisija je utvrdila da je ponuda žalioca bila ispravna u dijelu dostavljene bankarske garancije, koja je bila validna, iako je Regionalni vodovod upravo zbog toga ponudu Erlanga proglasio neispravnom.

Utvrđeno je da je ponuda izabranog ponuđača bila neispravna jer nije dokazao ispunjenost stručno-tehničke i kadrovske osposobljenoti, odnosno, nije naveo da na raspolaganju ima specijalizovanu mašinu-glodalicu, koja je shodno zahtjevu naručioca neophodna za izvođenje radova koji se odnose na dvije stavke iz poglavlja “saobraćaj”.

Bonus video: