Ugovor za prodaju Vunka nije ovjeren: Kupci tvrde da rok nije istekao

Hajduković tvrdi da bjelopoljski notari neće da ovjere ugovor zbog zabilježbe restitucije
82 pregleda 1 komentar(a)
Vunko, Foto: Arhiva Vijesti
Vunko, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.07.2017. 19:16h

Predsjednik Udruženja za povraćaj imovine Branko Hajduković tvrdi da je propala prodaja Vunka jer je juče istekao rok za ovjeru ugovora zaključenog između stečajnog upravnika Vunka i konzorcijuma Dulović i Bravera.

Hajduković kaže da niko od tri bjelopoljska notara nije prihvatio da ovjeri ugovor zbog zabilježbe restitucije, dok iz konzorcijuma koji je kupio imovinu Vunka za 2,25 miliona eura, takve tvrdnje demantuju.

Vunko je prodat na 23. licitaciji u Privrednom sudu, a kompletan kupoprodajni iznos uplaćen je prije tri dana.

Hajduković je kazao da slijedi vraćanje novca kupcima i objavljivanje nove 24. prodaje u kojoj će koristi imati svi, a najviše država i radnici, a ne samo oni koji su imovinu kupili po bagatelnoj cijeni.

“ U međuvremenu, Komisija za povraćaj i obeštećenje treba da odluči o mom pravu o zabilježbi restitucije”, kazao je Hajduković.

Jedan od direktora Bravere Petar Veličković je kazao da rok za potpisivanje ističe u ponedjeljak, kada se i očekuje potpisivanje ugovora između stečajnog upravnika Vunko i konzorcijuma.

“Nijesu tačne tvrdnje da nijedan notar neće da ovjeri kupoprodajni ugovor, za šta ćemo imati i pisanu potvrdu”, kazao je Veličković, ističući da ukoliko i ne dođe do potpisivanja ugovora u ponedjeljak, što je skoro nemoguće, nadležnost preuzima Privredni sud od kojeg je kupljena kompletna imovina Vunka u stečaju, tako da 24. licitacije neće biti.

Radnici su za ponedjeljak najavili skup ispred fabrike, na kojem očekuju da im se obrati stečajni upravnik Radojica Grba.

Bonus video: