Za Havaje se Šinavatra pita

očetna cijena jednogodišnjeg zakupa privezišta i pristaništa na Svetom Nikoli je 19.937,12 eura
57 pregleda 2 komentar(a)
ostrvo Sveti Nikola, Foto: Shutterstock
ostrvo Sveti Nikola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.07.2017. 06:01h

Preduzeće “Morsko dobro” objavilo je juče tender za zakup dijela pristaništa na ostrvu Sveti Nikola, popularnim Havajima naspram Budve, koje se nalazi ispred zemljišta koje nedavno kupio bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra.

Svako ko bude učestvovao na tenderu, moraće da traži saglasnost od Šinavatrine firme, piše u tenderu.

“Predmet Poziva je davanje u zakup/korišćenje dijela akvatorijuma Luke Škver i Marine Zelenika u Opštini Herceg Novi, pristaništa i komercijalnog privezišta Solila u Opštini Tivat i pristaništa i privezišta Ostrvo Sveti Nikola u Opštini Budva“, saopštili su iz Morskog dobra.

Početna cijena jednogodišnjeg zakupa privezišta i pristaništa na Svetom Nikoli je 19.937,12 eura, a javno nadmetanje biće organizovano 1. avgusta.

Dio Luke Škver izdaje se po početnoj cijeni od 15.268,50 eura. Izgrađena obala sa pripadajućim akvatorijumom, na lokaciji Marine Zelenika za 19.710 eura, a akvatorijum ispred pristaništa i komercijalnog privezišta na lokalitetu Stara Račica - Solila, za 24.540 eura, predviđeno je tenderom.

Iz Morskog dobra su pojasnili da je riječ o izrađenom pristaništu na zapadnom kraju ostrva, dužine 216 i širine dva metra i privezištem na sjevernoj strani “površine kopna 5.716 kvadrata i akvatorijuma 6121 kvadrata”.

“Namjena ove lokacije je pristajanje turstičkih brodova i privez plovila”.

Riječ je o pristaništu koje je izgrađeno ispred dijela ostrva, koje je nedavno za 24 miliona eura kupio Šinavatra od kompanije „San investments“, srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Lokacije se daju na korišćenje do kraja godine, uz mogućnost produženja do 31. decembra 2018.

Bonus video: