30 hiljada eura za podršku projektima za zajednicu

Do sada podržano 16 projekata sa oko 90 hiljada eura
0 komentar(a)
Za svako dobro, Foto: Telekom
Za svako dobro, Foto: Telekom
Ažurirano: 20.07.2017. 16:05h

Telekom četvrtu godinu za redom raspisuje konkurs za društveno odgovorne projekte „Za svako dobro“. Konkurs je namijenjen svim nevladinim organizacijama (udruženja i fondacije) registrovanim u Crnoj Gori i njime se finansiraju projekti od posebne važnosti za zajednicu, u čijoj se implementaciji primjenjuju digitalne tehnologije. Ukupna vrijednost donacija koje se dodjeljuju je 30 hiljada eura.

Oblasti podrške su: obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija; edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika; digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Konkurs je otvoren do 1. septembra 2017. i njime će biti podržano najmanje pet projekata koji će dobiti sredstva za realizaciju u iznosu do šest hiljada eura.

„Za svako dobro“ je dugoročni projekat u oblasti društvene odgovornosti kojim Telekom želi dati podršku rješavanju najvažnijih izazova u zajednici. Do sada je njime podržano 16 projekata od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 90 hiljada eura.

O pobjednicima odlučuje ekpertska komisija koju, osim prestavnika Telekoma, čine i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima. Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su relevantnost i dobrobit za zajednicu, aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost). Detalji o uslovima konkursa i načinu prijave dostupni su na stranici https://telekom.me/za-svako-dobro-2017.nspx

Bonus video: