JAVNI POZIV USKORO NAKON SAGLASNOSTI VLADE

Traži se zakupac Luke Zelenika i sidrišta

Luka Zelenika ima i funkciju graničnog prelaza za inostrana nautička plovila, u njoj je bila planirana i izgradnja marine...
177 pregleda 1 komentar(a)
Luka Zelenika, Foto: Slavica Kosić
Luka Zelenika, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.02.2019. 14:36h

Javni poziv za zakup akvatorijuma  Luke Zelenika i sidrišta  trebalo bi da bude raspisan do kraja ove ili početkom sljedeće nedjelje.

Nakon saglasnosti Vlade, odluka je donesena na osnovu Prostornog plana područja posebne namjene za morsko dobro - sektor 4 “Meljine - Zelenika“.  

Koncesija bi trebalo da obuhvata akvatorij neposredno uz dio obale u širini od 50 metara i akvatorij sidrišta Luke Zelenika.

Prema prostornom planu “Morskog dobra”, osnovna namjena Luke Zelenika je putnička i teretna luka sa slobodnom zonom. 

Određena je kao luka od lokalnog značaja, iako je registrovana i za međunarodni saobraćaj.

Luka koristi SW gat dužine 130 metara, na kome se nalazi devet bitvi za privez brodova, dva priključka za struju i hidranti za vodu.

Prije desetak godina italijansko-crnogorska kompanija “Eurocem”, koja je sa kompanijama “Mješovito” i “Provladeks” gazdovala  Lukom Zelenika, najavljivala je projekat slobodne zone u Zelenici koji je podrazumijevao revitalizaciju luke.

Tada je saopšteno da su spremni da u obnovu lučke opreme, izmještanja ulaza, izgradnju gata za pristajanje feribota, rekonstrukciju skladišne hale i osavremenjivanje graničnog prelaza, kao i u izgradnju hotela sa 80-ak soba, tržnog centra, a kasnije i banke na Obilića poljani, ulože 27 miliona eura. 

Bila je planirana i izgradnja marine sa oko 200 vezova.

Luka Zelenika ima i funkciju graničnog prelaza za inostrana nautička plovila.

Luka je počela da radi krajem 19. vijeka.

U žiži javnosti bila je 2008. godine, kada su građani Herceg Novog na referendumu izglasali da Opština poništi građevinsku dozvolu za rad dva silosa za rasuti teret.

Zeleničani su se u strahu od zagađenja životne sredine usprotivili izgradnji terminala, formirali krizni štab  i od aprila 2007. do kraja marta 2008. blokirali Luku.

Uz mještane je stala i tadašnja lokalna vlast, ali i svi odbornici Skupštine...