Poreska uprava napominje: Uplatite jednokratnu ratu od 10 odsto

“Obaveza izvršenja jednokratne uplate u prethodnih pet dana dospjela je za 4.564 poreskih obveznika, a do kraja jula dospijeva obaveza za 1.599 obveznika
0 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Zoran Đurić
Poreska uprava, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.07.2017. 12:54h

Poreska uprava pozvala je danas obveznike kojima je odobrila reprogram poreskog duga da uplate jednokratnu ratu od 10 odsto u skladu sa rešenjima koja su donijeta.

“Obaveza izvršenja jednokratne uplate u prethodnih pet dana dospjela je za 4.564 poreskih obveznika, a do kraja jula dospijeva obaveza za 1.599 obveznika” kazali su iz PU.

Iz institucije kojom rukovodi Miomir M. Mugoša podsjećaju da Zakon o reprogramu poreskog duga koji predviđa obavezu izvršenja jednokratne rate u roku od 90 dana od dana donošenja rješenja o odobrenom reprogramu.

“Službenici PU podsjetili su obveznike na ovu obavezu koristeći sve dostupne komunikacione kanale, uključujući i telefonski kontakt. Do sada je najveći broj poreskih obveznika blagovremeno izvršio ovu obavezu. Svima koji to ne učine u predviđenom roku rešenja o reprogramu biće ukinuta i dospjeće na naplatu kompletan poreski dug koji će biti predmet mjera prinudne naplate uključujući iniciranje otvaranja stečajnog postupak” saopšteno je iz PU.

Zakon o reprogramu poreskog duga pruža poreskim obveznicima mogućnost da poreski dug izmire u 60 mjesečnih rata uz otpis kamata po izmirenju osnovnog duga, a ukidanje rešenja predviđeno je za sve obveznike koji ne izvrše jednokratnu uplatu, kasne s izmirivanjem tekućih obaveza i reprogramiranih rata.

Bonus video: